5 березня 2009 р.

Коктейлі з шампанського


Почнемо улюблену тему - коктейлі.
Чудова та чарівна штука. Поєднання кількох інгредієнтів дає просто шикарний результат. Абсолютно інший смак. Нові враження, нові задоволення. Один той самий коктейль рідко буває схожим у різних барах чи навіть у різних барменів. Зазвичай я полюбляю пити коктейлі у барах чи ресторанах, бо рідко коли вдається зібрати вдома всю необхідну колекцію інгредієнтів. Але є й винятки. Один з таких - коктейлі на основі шампанського. Їх дуже легко готувати у домашніх умовах, зазвичай вони потребують 1-2 додаткових інгредієнта та легкі у приготуванні.
Коктейль з шампанського стане у пригоді коли треба подати святковий аперитив для компанії, чи наприклад напоїти публіку що не звикла споживати такий дорогий вашому серцю сект, демі-сект, чи навіть демократичний брют. І що особливо приємно при приготуванні цих коктейлів можна буди абсолютно вільним у виборі інгредієнтів.
Основою коктейлю стане ясна річ сухе біле шампанське а от додатком - будь який фруктовий лікер - який вам сподобається такий і беріть. Апельсиновий чи блакитний Кюрасао, лікер з дині чи тропічний мікс, вишневий, малиновий чи будь який інший. Бажано щоб лікер мав яскравий колір, це зробить коктейль святковим. Мій улюблений - "блакитний птах" - спочатку 50 мл. Кюрасао Блю, потім до нього 150 мл. льодяного брюту. Смакота! Так само дійте і з іншими лікерами. Пропоновані пропорції - 1/10 - 1/3 дійте на смак! Класичний рецепт пропонує робити це без льоду, але якось у Туреччині нам подали на аперитив "блакитний птах" з колотим льодом, на тлі +40 в тіні це було райське задоволення.
Для зменшення алкогольності та побільшеня виходу продукту можна додати до коктейлю фруктовий сік, наприклад шампанське+апельсиновий Кюрасао+полуничний сік чи шампанське+ананасовий сік+лікер з дині.
Експериментуйте люди вам будуть вдячні!
P.S. поки шукав інтернетом різні рецепти несподівано надибав дуже цікавий для себе який ніколи не пробував. Я дуже полюбляю Херес, чудове специфічне вино (не плутати з совковою отрутою під схожою назвою) так от як прочитав рецепт одразу захотілося - 50 мл солодкого хересу + 150 мл. брюту. Треба скуштувати!

Немає коментарів:

Дописати коментар