26 серпня 2009 р.

Перечний стейк

Рецепт: перечний стейк з свинини

Краще м'ясо - свинина (народне)

Хочу поділитися простим, швидким та дуже смачним рецептом приготування свинячих стейків. Виходить не тільки смачна але й дуже естетична страва.
На мою думку, свинина найкраще м'ясо. Дуже легке у приготуванні, невимоглива до кваліфікації кухаря. До того ж яке м'ясо можна вважати більш нашим як не свинину?

Інгредієнти:
- хороші свинячі стейки
- перець-горошок різний. я маю на такий випадок чорний, зелений, білий, рожевий, духмяний.
- груба морська сіль
- рафінована олія

Готуємо:
Товчемо багато перцю. Не дуже дрібно. Я за звичай використовую для цього бічну поверхню молотка для відбивання м'яса.
Стейк змащуємо олією. Рясно обсипаємо товченим перцем та солимо.
Нагріваємо сковороду. Я для таких страв маю шикарну литу італійську алюмінієву потельню-гриль з ребрами.
Добре обсмажуємо стейк з обох боків. Доводимо ще 10 хвилин під кришкою.
По-перше страва виходить шалено пряною, ароматною але не гострою. По-друге м'ясо у перечній скоринці зберігає сік. І нарешті головне як на мене - дуже привабливий апетитний вигляд.
Страва ідеально піде під молоде червоне вино або червоне вино середньої якості. Не рекомендую до хорошого витриманого вина. Все ж перець має занадто потужний аромат, і нічого крім перцю ви у букеті не почуєте. Також гарним додатком до страви стане свіжий хліб та салатні листя під оливковою олією та оцтом бальзаміко.

Як бачите на фото у даному випадку у якості гарніру виступив салат з руколи, салату дуболисту, чері, цибулі та нуту. Заправлений кунжутною олією та бальзамічним оцтом. Вино було моє улюблене чилійське нефільтроване ТераМате.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар