28 серпня 2009 р.

Золота Балка Brut Pinot

Ігристе вино (газоване вино)

Виробник: Золота Балка, Севастополь, Україна.
Сорт: Піно
Ціна: 2,6 євро (на заводі)
Оцінка: 2/10

На Схід від Севастополю, вздовж ялтинської траси розкинулась мальовнича Балаклавська долина. Саме там розігралася абсолютно нічого не значуща, але занадто легендарна балаклавська битва. А тепер на цих землях росте виноград "шампанських" сортів та стоять корпуси підприємства "Золота Балка". Завод завзято продукує "швидке" шампанське. Продукує газіроване вино, але активно експлуатує тему локалізації заводу, що він знаходиться посеред виноградників у мальовничій виноробній долині. Але на справді, яка різниця де робиться газоване вино у Києві, Одесі чи Балаклавській долині?
Дорогою до балаклави заїхали на Завод. Там примітив нову серію - сортові ігристі вина - Піно, Шардоне та Совіньон. Дешеве яе правда Піно придбав для дегустації.
Золотистий колір. Аромат легкий невиразний. Смак солодкий сливовий. Пiслясмак короткий. Газірований компот. +1 бал за гарну маркетингову ідею - сортове "шампанське" :)
Доречі мав у фірмовому магазині плідну розмову з продавщицею. Цей далог розширив моє сприйняття світу, відкрив очі на особливості корпоративного устрою та взагалі дав відповідь на "головне питання".

Я: На вашем заводе проводят экскурсии?
Продавщица: Нет, ведь мы же ООО! (Общество с ограниченной ответственностью)
Я: (Здивовано) Так в Инкермане же экскурсии проводят...
П: Так они же ЗАО! (Закрытое акционерное общество)
Я: .... (присоромлений мовчу)

Немає коментарів:

Дописати коментар