14 серпня 2009 р.

Thibarine Liqueur Digestive

Лікер-дiжестiв з фіг (інжиру)
Виробник: Office des Terres Domaniales, Туніс
Ціна: невідома
Оцiнка: 6/10
Дивна річ це вже друга публікація про алкогольні напої Тунісу. А то мусульманська країна! Осьо читайте про туніську фруктову самогонку.
Про цей лікер мені розповів один з офлайнових друзів у коментах до попереднього посту. Я чекав щось на кшталт фінікового лікеру Sharab, а виявився справжній діжестів. Ну майже справжній)
Колір зеленувато-коричневий. Аромат анісу та інжирового варення. Не такий солодкий як очікувалось. Відчутна гіркота. Присутня не дуже приємна "мiкстурна" нотка - напевно аніс, не люблю анісові напої, але тут він не домінує. Звичайно цей напій зовсім далекий від Унікуму чи Єгермейстера але пити можна. Та і як екзотичний сувенір доцінювачам гірких лікерів цілком підійде.
Вживається з маленьких келишків після страви. "Шоб осіло". Цілком придатний до додавання у каву.

3 коментарі:

  1. теж ніколи не міг збагнути,що араби трохи вживають.колись в гуртожитку з йорданцями попивали анісову горілку,а от просту горілку казали-нізя-харам.напевно то в них халал горілка.

    ВідповістиВидалити
  2. йорданська виноградна самогонка на анісі то "арак" рідкісна бридота, якось купив її у дютіку в Акабі, але у більшості середземноморських арабських країнах мутять подібні напої.
    наприклад турки вважають що ракія розбавлена водою це не алкоголь а "молоко левів" бо має молочно-білий колір)
    з одного боку коран забороняє тільки вино, але більшість трактує його як повну заборону алкоголю.
    це не заважає більшості середземноморських країн, крім здається Лівії продукувати та реалізовувати алкоголь.

    ВідповістиВидалити
  3. великий чи малий - не скажу, бо такого поняття як брендова розкрутка виробника там, принаймні у "алкоголиків", не існує або я цього не помітив... це можна співставити з радянськими часами, коли купували, наприклад, "столичну" або "пшеничну" й той, хто мав на те бажання :), міг розгледіти у якомусь кутку маленький значок заводу-розливайки - до нас найближчим був кременчуцький зі своєю так званою "пташечкою" (формою нагадувало) :) узагальнюючи, можу сказати, що маркетинг у цій галузі в Тунісі й не ночував (може інколи у відрядження на пару годин прилітає рейсом ейр-франс)... а на самій пляшці зі звороту у самому низу (щоби не кидалось у вічі) вилито - AC. THIBAR TUNISIE, а на сувенірній коробці (бо брали в дюті-фрі) є вже бренд: OTD, і якщо піти по цьому лінку, можна дещо почитати про виробника:
    http://www.audinet-conseil.com/news/article.php?id=526
    хоч головний сайт ще в стадії розробки:
    http://www.otd.nat.tn/

    ВідповістиВидалити