11 лютого 2010 р.

Бастардо Кімерія 1991 Коктебель

Вино червоне десертне старе

Сорт: Бастардо Магарацьке
Ціна: 70 грн (6,5 євро) у фірмовому магазині
Оцінка: 17/20
Алк: 16%
Цукор: 19%

Ще одна наддешева знахідка у фірмовому магазині Коктебель. Реальний шедевр. Раджу при можливості придбати. Піде і на подарунок і собі в колекцію. Назва "Кімерія" скоріше за все відсилає нас не до історичних кімерійців які населяли півострів ще до скіфів, а до уявної, міфічної Кімерії Макса Волошина. Яку ми бачимо на його пейзажах у його віршах.
Нагадаю, що сорт винограду Бастардо Магарацький є продуктом селекції Магарацького інституту виноробства. Більше читайте за відповідним тегом Бастардо. В Криму та в цілому світі цей сорт перш за все джерело міцних та десертних вин. Правда зараз ординарне сухе Бастарндо виробляють у Масандрі та Архадерессі, а витримане у Інкермані.
Ну тут ми маємо класичне кримське десертне вино з Бастардо. Вино святкове, сонячне, радісне. Навіть я пив із задоволенням. Як акомпонімент під десерт піде ідеально.
Колір від насиченого рубіну аж до чорного меду. Серьозний такий колір, шляхетний. Аромат складний, глибокий. Елітний дорогий чорнослив, у глибині спеції, а ще мигдальні горішки з медом. Смак чудовий. Слива, мед, кориця. Шикарне вино!

Смачного.
Більше про вина з Коктебелю за відповідним тегом.
Далі буде!

1 коментар:

  1. Этим летом впервые была в Коктебеле и впервые попробовала Бастардо!правда домашнего производства, купленный на рынке у ушлого дядьки-винодела! Могу сказать одно- более вкусного вина никогда не пила! в меру сладкое, а аромат просто сводит с ума!

    ВідповістиВидалити