29 червня 2010 р.

Шабо Каберне

Вино червоне сухе ординарне

Виробник: Шабо, Україна, Одеська обл.
Сорт: Каберне Совіньон
Ціна: 21 грн
Оцінка: 9,5/20

Вибачайте шо без фотки. Коли викидав пляшку в смітник і гадки не мав що розжитися в інтернеті фоткою пляшки самої масової серії заводу Шабо буде такою проблемою. Офіційний сайт заводу "камінг сунн" через 10 днів, як не брешуть.
Оскільки я в основному раніше пробував кримські вина, то саме вони переважали в моєму блозі. Але часи змінюються. Треба розширювати базу. Кілька днів тому був у Запоріжжі, зайшов до магазину за пляшкою "під котлетку". Взяв Шабо, принципово саму дешеву серію, більш дорога пляшка Шато Шабо чекає свого часу в барі. Принципово взяв каберне - самий показний сорт щоб оцінити червоне вино. 
Ну шо сказать, я ще обов'язково скуштую інші вина цієї серії - Мерло, Сапераві і т.д. Скуштую чисто заради принципа і заради того що 20 грн не шкода за ради знання та мистецтва. Але Каберне більше брати не буду, ніколи і нізащо. Жахливе вино, навіть за 20 грн, навіть під котлети, і навіть після допового відстою відкритої пляшки.
Отже самарі: колір не поганий, цілком сортовий, навіть з блиском, насичений. Це мене і обдурило. Аромат простий, але теж нічого, смородина з відтінком деревени. Трохи б'є в ніс. А от смак, смак то ужас. Кошмар. Катастрофа. Терпкий, неприємно в'яжучий, у післясмаку потужні нотки... оцету. На смак як сушена але підгнивша вишня. На загал у вина дві чесноти - 1.це вино, 2. 20 грн. Не рекомендую ні за яких умов. Навіть у кулінарних цілях.

3 коментарі:

  1. А мені сподобалось, в своєму ціновому діапазоні якості цього вина беззаперечно више середнього.

    ВідповістиВидалити
  2. і це ще один камінь в город шабо, дві пляшки однакового вина виявилися різними. бо багато чого можна списати на настрій чи суб'єктивність, але оцет в післясмаку та жахлива терпкість... пройшло вже майже півроку але я досі пам'ятаю це вино)))

    ВідповістиВидалити
  3. серед найбільш дешевої серії ТМ Шабо пити можна лиша сапераі. А в Каберне то й Каберне насправді нема. Воно виробляється з Одеського Чорного

    ВідповістиВидалити