11 жовтня 2010 р.

Sunrise Carmenere 2009

Сухе червоне вино

Виробник: Concha y Toro, ТМ Sunrise, Central Valley, Чилі
Сорт: Карменер
Оцінка: 13,5
Ціна: 61 грн (в поляні з усіма знижками)

Поки жив у Москві в основному налягав на чилійські вина винарні ТерраМатер чи ЛуісФеліпе. У Києві вони мені якось ще не траплялися. А оскільки зима "камінг", то без насиченого сонячним промінням чилійського вина ніяк не проживеш. Знов звернув увагу на чилійську мега-винарню Concha y Toro. Відома тим що випускає більше десятка лінійок чилійського вина. Я вирішив поки залишити "за дужками" марку Фронтера... маю не дуже приємний досвід її дегустації ще пару раз пробував в гостях... Тож почав з наступного по старшинству бренду - Sunrise. Ну і звичайно пробувати будемо самий характерний для Чилі сорт - карменер.
Колір - темний рубін, майже не прозорий що є нормальним для молодого карменера, але приємний та навіть трохи блискучий. Аромат не дуже виразний, простий. Але цілком сортові нотки трохи гвоздики та перцю. Всеж слабкий. Незачот. Смак доволі різкий та спиртовий. Відчутна солодкість, вишня, черешня. На переферії знов спеції. Післясмак довше ніж очікувалось. Взагалі досить яскраве молоде вино, чистий та правдивий карменер. Дуже кулінарне. Цілком підійде під "несвяткову" але правильну вечерю. Враховуючи на ціну - цілком годиться для вживання. 
Доречі "хозяйке на заметку" Мерло цієї ж марки, також 2009 року, отримало у Швеції медаль "best value 2010". Тож наступного разу обов'язково скуштую.

Немає коментарів:

Дописати коментар