27 лютого 2009 р.

Bombay Sapphire Gin


Джин
Виробник:Bacardi Англія
Ціна: 40 євро
Оцінка: 10 з 10

Джин ніколи не належав до моїх улюблених напоїв. Коштував його дуже рідко і лише у вигляді джин-тоніку. Бо сам чистий смак джину мені не дуже подобався. Бо раніше я коштував лише дешеві та поширені марки лондонського сухого джину як то Beefeater чи Gordon’s. Але десь у грудні у гостях натрапив на це чудо: Bombay Sapphire Gin. Перше що вразило це дизайн та стиль пляшки. Неперевершено! Така краса! Блакитне скло, малюночки в колоніальному стилі, таку пляшку приємно поставити коло себе. Почав дегустацію з чистого джину. Я був вражений, навіть чистим Сапфір виявився цілком придатним до пиття, смачним, незвичним. У поєднанні з тонікам дав чудовий вишуканий лонг-дрінк.
Продукт мені настількі сподобався що виникло бажання побільше про ньго дізнатися. Щож я з'ясував? Поперше до британської колоніальної імперії та особисто до Queen Victoria наш продукт не має аж ніякого відношення. А з'явився цей джин як продукт маркетингової, дизайнерської та дегустаторської думки всесвітньо відомого алкогольного холдінгу Bacardi. Аж у 1987 році вони вивели на ринок цей напій. Я зустрічав в інтернеті повідомлення що Bombay Sapphire виробляється ледь не з 17-якогось волохатого року. Якби рецепт не змінювався то навряд чи ми б з вами могли без ризику для здоров'я це коштувати :) Це все одно що випустити у 2009 році якийсь "khmelnicky spotykach since 1649" робити його з сучасного зернового спирту "люкс" на сучасній гуральні а дурним споживачам втирати що саме таку горілку пив ясновельможний на попелищі корчми коло Вінниці. Так отож, виробник про рік походження джину сором'язливо мовчить...
Головні особливості нового напою -
1. Незвичайний дизайн та імідж "просунутого" напою для "просунутих естетів", достатньо подивитися на офіційний сайт джину де можна побачити різноманітні дизайнерські бокали для Мартіні. Доречі Бакарді щороку проводить всесвітній конкурс з дизайну бокалів. Подивіться обов'язково воно того варте.
2. Маніакальна пристрасть до вибору складників. Як я вже писав до складу джину зазвичай додаються певні природі ароматизатори, але автори Бомбейського Сапфіру перевершили усіх, по-перше до джину входить 10 додатків, по-друге кожен з них привезено саме з тої країни де він є найбільш вдалим за смаковими якостями, отже перелік:
1. Лакриця з Китаю
2. Райські зернятка (різновид перцю з західної африки)
3. Ягоди перцю Кубеб з Яви (Індонезія)
4. Cassia Bark різновид кориці з Південно-Східної азії
5. Коріандр з Марокко
6. Ангеліка (дудник) з Саксонії
7. Коріння ірису з Італії
8. Іспанський Мигдаль
9. Цедра іспанських лимонів
10. ну і звичайно основа основ - ягоди ялівцю аж з Італії

Смачного і вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар