3 березня 2009 р.

Масандра Каберене сортове

Сухе червоне вино
Сорт: кабере
Виробник: Масандра, Крим, Україна
Ціна 6 євро
Оцінка: 3 з 10
Репутація заслуговується роками, інколи роками бездоганної праці, інколи роками монопольного стану. Так було з "стовпами" вітчизняного виноробства. Десятиріччями поїли народ мускателями, портюшами і нічого хавали. Але зараз смаки змінюються. Ринок вимагає нормального якісного столового вина. Саме цей продукт нам пропонують, і за геть невеликі гроші, винороби всього світу.
Масандра з давніх давен позиціонувалася як виробник солодких, міцних, десертних вин. Але є в лінійці і кілька сухих столових вин. Пам'ятаю непогані враження від Каберне Алушта. Пив його останній раз років 10 тому, але окрім непоганого смаку вино запам'яталося нереальною ціною у 40 грн. коли середня ціна українських сухарів не перевищувала 10-15 грн.
Тому цікавим випробуванням стало дегустування Масандра Каберене сортове, молодшого брата елітної Алушти. Ну шо сказать... Це безумовно каберне. І якби на пляшці стояв який небудь інший бренд а не та сама МАСАНДРА, можна було б поставити оцінку 4 чи 5. А так... Дуже темне, дуже в'яжуче, терпке, сильний брутальний смак дешевого невитриманого каберне. Щось схоже мені приносять у пластикових пляшках з совхозу П.Осіпенко під Севастополем. Але "крутий" бренд на пляшці примушує очікувати принаймні чогось середнього рівня. А так - однозначно - в сміття!

Немає коментарів:

Дописати коментар