6 березня 2009 р.

Long Island Iced Tea

Справжній пацанський коктейль.
Припустимо зайшли ви з баришней у бар, баришня вихована та витончена і замість ноль-пять-оболоні замовляє собі "секс на пляжі", "санрайс" чи "дайкірі". Смачні коктейлі, от тіки для мужика то як слону голка. Навіть не відчуєш. Що ж робити? Замовити ноль-п'ять-міцне-арсенальне? фі... Але вихід є! Майже у кожному прилічному барі єсть мій улюблений лонг-дринк - Лонг Айленд Айс Ті. Коштує зазвичай трохи дорожче за стандартні дринки, але ефект буде вражаючий. З одного "чайойочку" відчуєте шалену легкість у тілі та у голові, а з двох - гарантована середня стадія сп'яніння. Сам перевіряв.
У чому секрет? У інгредієнтах! Айс Ті містить ЦІЛИХ П'ЯТЬ 40-градусних інгредієнтів!!! Але залишається саме лонгдрінком - велика склянка з льодом, 300-350 мл. Можна добре втамувати спрагу. Отже складники:
20 мл. горілки
20 мл. джину
20 мл. білого рому
20 мл. срібної текіли
20 мл. Тріпл Секту або іншого апельсинового 40-градусного лікеру
це разом виходить 100 грамулек 40-градусних рідин :) недарма мене з двох келихів встромило
+ чайна ложечка цукрового сиропу
10 мл лимонного соку
все це з льодом струшуємо у шейкері, виливаємо до великої склянки і доливаємо колою, туди ж кидаємо скибочку лайму! смакота!
Історія походження:
Правдива (для своїх)
Цей коктейль винайшов бармен одного з готелів Лонг-Айленду у 1970 році. Ясна річ коктейль одразу набув популярності. Залишається лише схилити голову перед збоченою фантазією цього пана :)
Романтична (розповісти баришні щоб зрозуміла який крутий дриньк замовив її кавалер)
Є красіва легенда що цей напій винайшли під час "сухого закону" у Америці, ніби у ресторанах подавали цей коктейль під виглядом "холодного чаю" і його можна було прилюдно пити бо зовнішньо він дуже схожий на цей напій.
Але як показали дослідження істориків алкоголю, правильною є перша версія, а друга лише красива легенда.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар