29 квітня 2009 р.

Miranda Merlot 2005

Червоне сухе вино
Виробник: Australianvintage, Австралія
Сорт: Мерло
Ціна: 5,5 євро
Оцінка: 3 з 10

Просте, невиразне мерло. Формально ніяких претензій. Смак, аромат, колір відповідають середнім вимогам до сухого вина цієї марки. Але ніякого бажання пити це ще раз не виникло. Нема характеру, нема чогось такого що запам'ятається. Коротка характеристика - ніяке.
Це перше австралійське вино у цьому блозі. До того ж вино відверто бюджетне. Але прочитавши інформацію про виноробство на зеленому континенті у мене виникли серйозні сумніви в доцільності продовжити дослідження. Деякі факти: основний сорт червоного вина: Шираз, а я його не люблю! Основний споживач вина - більше 40% Великобританія. Регламентація виноробства є, але вона дуже демократична. Вимоги лише до сортової відповідності. 
Напевно у Австралії є гідні вина. Але по-перше вони не дешеві, по-друге я гадаю їх не так легко знайти у наших магазинах. Вчора знов спожив пляшку чилійського Каберне/Карменер Terra Mater яке коштує такі самі гроші. Отримав повне задоволення. Тому поки питання чи варто купувати австралійські вина залишимо відкритим.

Немає коментарів:

Дописати коментар