10 травня 2009 р.

Cono Sur Sauvignon Blanc 2008 Tocornal

Біле сухе вино
Виробник: Vina Cono Sur, Чилі
Сорт:  Совіньон Блан
Ціна: 5,5 євро
Оцінка: 1 з 10

Спочатку про виробника. Винарня Cono Sur входить до найбільшої в Південній Америці  виноробної компанії компанії Concha Y Toro. Цей виробник тримає такі відомі бюджетні бренди як Tocornal, Frontera, Sunrise і відомий преміум бренди Trio, Casillero del Diablo.
Я сприймаю Cono Sur як дешевий ординарний бренд "під макарони" для щоденного вживання. Також привабливим є їх 3-літрові паки. Червоне сухе вино цього виробника цілком придатне до вживання.
Ця пляшка вибиралась за принципом - "треба було до столу якогось білого вина". Останнім часом мені траплялися дуже не погані білі вина. Різних країн, різних виробників. Тому я не дуже переймаючись ухопив пляшку Совіньону знайомої марки і побіг на касу. "Акела промахнулся...". Я одразу згадав не злим тихим словом всьо совкове виноробство. Це не біле вино, це класичний совковий кисляк. Замочувати м'ясо, маринувати рибу, поливати шашлик цілком придатне, а от пити... Врятував лікер Creme de Cassis, пити в чистому вигляді це було неможна, а от як інгридієнт для коктейлю Кір пішло.

Немає коментарів:

Дописати коментар