2 квітня 2009 р.

Sauvignon Jean Degaves vine de pays de l'atlantique VDP 2006


Сухе біле вино
Сорт: Совіньон Бланк
Виробник: Франція, регіон: l'atlantique, торгова марка Jean Degaves
Ціна: 4,5 євро
Оцінка: 3 з 10
Зайшов до крамниці за вином на вечерю, побачив не знайому француську марку сортового вина Jean Degaves. Обрав для себе на тестування дві пляшки - червоне Каберне Совіньон 2006 з Лангедока та біле Совіньон Бланк 2006 з невідомої мені провінції l'atlantique. Першим на стіл потрапив Совіньон. Вино доволі середненьке, навіть занадто середненьке. Якщо смак у вина був ще задовільним то післясмак... Скажу відверто я з задоволенням почистив зуби.
Ще гірша ситуація була з з'ясуванням походження цього вина. Якщо сам сорт вина є дуже знаним та поширеним, хоча вміст пляшки не відповідав смаковим характеристикам на 100%. То виробник, вірніше бутільєр виявився справжньою загадкою, т.м. Jean Degaves зареєстрована у 1999 році, компанія сидить у містечку на околиці Бордо, але на цілий інтернет була відома лише двома зразками Бордо 2002 та 2007 років які продавалися по ціні 6-8 євро за пляшку. Більше жодної інформації. 
Тепер сама провінція l'atlantique. Знайшов я інформацію і про неї. Це новостворений регіон. Заснована у 2006 році асоціація виробників об'єднала виноробів декількох департаментів франції на північ від Бордо. Планується що асоціація буде виробляти вина у дешевому сегменті та просувати виноробів регіонів на ринок. Поки загальний обсяг виробництва вина pays de l'atlantique становить смішні для Франції 5 мл. пляшок. Вино виробляється згідно стандарту VDP - Vin de Pays місцеві вина. VDP схожий, але меньш регламентований стандарт ніж AOC.
Отака майже детективна історія :) через пару днів скоштую Каберне від Jean Degaves і винесемо цьому пану остаточний вирок.

Немає коментарів:

Дописати коментар