27 квітня 2009 р.

Toso Mendoza Malbec Bonarda 2006

Сухе червоне вино
Виробник: Toso, Мендоза, Аргентина
Сорт: Мальбек, Бонарда
Ціна: 3,5 євро
Оцінка: 2 з 10

Останнім часом прочитавши чимало матеріалів про сучасне виноробство зрозумів що у світі до аргентинського вина ставляться з чималим скепсисом. Власний досвіт підказує що цей скепсис є досить обґрунтованим. Я не пам'ятаю щоб якесь аргентинське вино мені сподобалось чи чимось запам'яталось. Найбільш поширена у нас марка аргентинського вина є дуже не дорогий бренд TOSO. Я вже писав про жахливе червоне сухе Санждовезе від цього виробника. З тих пір я зарікся купувати аргентинські вина поки не розберуся що у них до чого. Але ця пляшка була презентована, тож як презентована то і випита. Враження не змінились. Бруднуватий колір, кислий смак, не приємний післясмак. Напевно поки залишу аргентинські вина по-за темою цього блогу.
Єдинна цікава річ - це сорти. Аргентина як і Чилі стала місцем де забуті в Старому Світі сорта винограду цілком успішно продукуються та розвиваються. Мальбек то французський сорт, колись був поширений а зараз майже забутий. Зараз його у невеликих обсягах вирощують у Бордо. А в Аргентині це вино прижилось. Можливо завдяки стійкості до морозів? 
Та сама історія з Бонардою - традиційний Північно-італійський сорт. Завезений до Аргентини італійськими емігрантами. Дивився якусь передачу про Аргентинське виноробство, казали що "справжня бонарда тепер тільки з Аргентини". Можливо... Але поки що від вин аргентинських виноробів буду триматися подалі.

2 коментарі:

  1. Просто не повезло. У меня упомянуто несколько очень приличных аргентинских вин.

    ВідповістиВидалити
  2. наверняка так и есть, но с ТОСО это не первый раз, наверно нужно поднимать ценовую планку. с интересом изучил ваши посты с тегом аргентина, приметил пару-тройку кандидатов

    ВідповістиВидалити