8 квітня 2009 р.

Two Oceans Shiraz 2006

Червоне сухе вино
Виробник: ПАР, Two Oceans
Сорт: Шираз / Shiraz (французькою Сіра / Sirah)
Ціна: 4,5 євро
Оцінка: 3 з 10
Не знаю що саме мені не сподобалось. Чи врожай невдалий, чи виробник криворукий. Але скоріше за все це винуватий сорт винограду. Мені не сподобався шираз. На мій смак занадто солодкий та брутальний. Залишає кислуватий післясмак. Коротше мені не сподобалось. Нещодавно пробував іспанський шираз. Таке саме враження.
Сам сорт Сіра чи Шираз як його називають за межами Франції дуже старий. Є версії що Сіра вирощувалась долині Рони ще з римських часів. Треба буде якось скуштувати оригінальної французької Сіра з долини Рони. Зараз шираз шалено популярний в ПАР та Австралії, де його виноградники займають до 10% площ.
Але ті Ширази виробництва Чилі, ПАР чи Іспанії що я пробував мені не сподобались.
Виробник - Two Oceans - ПАРівське виноробне підприємство що просуває як маркетингову фішку місце розташування на межі двох океанів на самому півдні африканського континенту. І ніби це все робить продукцію унікальною. Але мені здається що то все лише рекламні понти.

2 коментарі:

  1. Сьогодні якраз купив пляшку вина Two Oceans купаж 2008 року Каберне (40%) і Мерло (60%). Завтра на святковій вечері будемо пробувати і нехай фірма начувається, якщо вино виявиться поганим.

    ВідповістиВидалити
  2. скажу відверто з огляду на дегустаційний та маркетинговий досвід, що б пити австралійськи чи парівські вина треба мати грубшу кишеню ніж в мене, бо хороші вина там починаються у нашому роздрібі від 8-10 євро за пляшку. бачиш що 2-оушен добре представлений у нас у магазинах, але за ті гроші я б краще брав наше вино.

    ВідповістиВидалити