29 червня 2009 р.

Смажені кабачки


Ще одна причина любити літо)
Кожне літо я бавлю себе цією стравою. Проблема в тому щоб наїстись мені потрібна ціла купа тих кабачків. І смажити їх доводится дуже довго, а потім вся плита в бризках від олії... Але яка смакота! Дуже просто в приготуванні та доступна страва. Кожен чоловік має вміти її приготувати. Для себе, або щоб зробити приємне близькій людині. Абсолютно самодостатня та цілком гармонійна страва.
Для приготування нам знадобляться:
1. Свіжі, молоді кабачки. В ідеалі брати не дуже великі, тверді, свіжі плоди. Мені щоб наїстися треба 2-3 невеличких кабачка.
2. Сіль.
3. Часник. 1-2 зубочки на порцію.
4. Олія. (Останній раз я використовував кукурудзянну, непогано).
Беремо кабачки і чистимо. Так так. Я теж раніше смажив кабачки зі шкуркою. Так я знаю що зі шкуркою смачніше. Але смажаться вони так до холери довго... Кароче я пішов на компроміс, тепер я чищу кабачки спеціальним ножем для чистки овочів. Швидко та зручно. Тепер нарізаємо кабачки кільцями завтовшки десь 5 мм. На добре підігріту сковороду наливаємо олію. Я зазвичай використовую таку саму тонкостінну непрегарну від тефаль як і для яєшні чи для млинців. Тепер викладаємо першу партію кабачків щільно застилаючи поверхню сковороди.  Вогонь треба підтримувати досить сильний. Не максимальний ясна річ, але масло та сковорода мають бути дуже гарячими. Солимо. Черкз кілька хвилин перегортаємо на інший бік. Ще пара хвилин і можна знімати першу партію та закладати наступну. По необхідності докливаємо олію.  Готові кілечки кабачків викладаємо на блюдо чи велику тарілку. Попередньо підготований вичавленний часник намагаємось рівно викласти на готові кабачки. Наступний шар готових кабачків кладемо згори, і знов посипаємо часником. Десь в середені процесу у мене зазвичай не витримують нерви і я починаю сам в себе красти готові кілечки які трох охолонули та пробрались часничком.
Споживаємо.
На мою думку під цю страву будуть зайвими і хліб і м'ясо. Ну хіба що легкий салат.
Запиваємо.
На мою думку ідеально гармоніювати з цією стравою буде біле вино, шось на кшталт шардоне чи совіньйону блан. Але я останній раз спожи цю страву разом з Помідорним салатом та молодим Чилійським Каберне від Луї Едвард. Сподобалось! З червоним сухим вином теж цілком непогано!
Варіанти.
Я вобщето страшний ворог майонезу, вірніше того що в нас називають майонезом. Чому я їм став я поділюся якось пізніше. Може й вас переконаю. Але цей рецепт... Дуже пікантний. Якщо вже без майонезу ніяк. Смажимо кабачки таким самим чином, а потім робимо сендвічі, вниз кілечко кабачку, потім крапелька майонезу, і згори кілечко помідора. Ням-ням. Дуже смачно!

6 коментарів:

  1. спробуйте запікати-кільця посолити,поерчити,змастити сумішю майонеза-моцарели та часнику і вдуховку

    ВідповістиВидалити
  2. дякую за рецепт, я печені овочі дуже люблю. а змастити це як? тіки згори чи повністю?

    ВідповістиВидалити
  3. ага.забув.перед тим як змастити,обвалляти в сухарях паніровочних а потім змастити згори

    ВідповістиВидалити
  4. ммм... люблю и жаренные, и икру (скорее рагу), и фаршированные мясом...

    ВідповістиВидалити
  5. а также тушенные, вренные в супе, печенные на гриле и т.д. и т.п. но просто жаренные колечки несомненно лидер в номинации цена/эфективность

    ВідповістиВидалити
  6. смакота)) дякую за рецепт)

    ВідповістиВидалити