25 червня 2009 р.

Салат з помідорів


Моя улюблена літня страва.
Я знаю що цей рецепт існує в кулінарії давно, але повірте, я дійшов до нього сам шляхом експериментів. Це дуже легкий та простий в приготуванні салат. Стане чудовою вечерею. Додайте до нього шматок якогось м'яса, чи котлету. Келих червоного вина. І отримуйте задоволення. Можна їсти просто з шматком чибати.
Інгредієнти:
Помідори. 2-3 шт на особу. Будь які (але не чері чи сливки). Чим кращі помідори тим краще. Рожеві, чорні, великі і порепані. Але підійдуть і звичайні. Але якщо маєте якісь спеціальні салатні краще брати їх. Нещодавно зустрічав рецепт такого салату саме з чорних томатів. Помідори ріжемо на скибочки. Середні на 6 частин, великі на 8. Тобто потрібні досить великі шматки.
Цибуля. Беремо в ідеалі молоду ріпчасту цибулю, добре якщо солодка, не гірка. З розрахунку 1/2 цибулини на 1 персону. Шинкуємо тонкими кільцями чи півкільцями.
Базилік. Невеличкий пучок базиліку. Обдираємо листя та понарізаємо не дуже дрібно.
Сир. В ідеалі пармезан. Або готовий, або самі натираємо на дрібній тертці. Кількість - на смак.
Все це поміщаємо до посудини. Тепер приправи. Сир краще додавати вже після олії, тоді його легше розмішувати. Можна зробити такий самий салат але без сиру. Він буде "легше" а у смакових якостях особливо нічого не втратить.
Оливкова олія. Не рафінована. Вірджин. Зайвої не буде. Все що лишиться перемішається з томатним соком перцем та сиром. Випити або вимокати хлібиною.
Сіль. Бажано груба морська. На смак, але не багато, не забувайте про досить гострий сир.
Чорний перець свіжо змолотий, грубого помолу, або суміш перців. А от тут можно не економити. Помідори перець люблять.
Рекомендую, вам сподобається!

Немає коментарів:

Дописати коментар