28 червня 2009 р.

Clan MacGregor Scotch Whisky

Купажний шотландський віскі
Виробник: William Grant & Sons, Шотландія
Ціна: 12 євро (0,5 л)
Оцінка: 5/10 
Колір світло-золотий. Аромат приємний, але невиразний. Смак солодкуватий, фруктовий. Післясмак трохи кислий, короткий. Сивухи не відчувається, але в шлунок опускається важко. Не сподобалось. Нічого такого щоб примусило купити цей продукт.
Якщо казати про цей напій то ми маємо суто комерційний продукт. Дистилярня William Grant почала виробляти цей бренд. За згоди діючого голови клану МакГрегорів. Так само трейд марком цього віскі став родовий герб МакГрегорів. МакГрегори то дуже відомий шотландський клан, заслуговує окремої розповіді, але мені б не хотілось змішувати цей славний клан з таким не дуже якісним напоєм. До речі один з МакГрегорів зараз відомий актор що грав  Обівана Кенобі у нових Зоряних Війнах, та того злодія-священника у Ангелах та Демонах. Віскі позиціонується у дешевому сегменті та орієнтовано на експорт. В першу чергу до США, а зараз ще активно продається на Близький Схід та Східну Азію. Сайт СкотішВіскі.Нет охаректеризував це віскі як продукт з низьким вмістом солодових спиртів.
На щастя це був презента, я його не купляв, і вам не раджу таке купляти.

7 коментарів:

  1. підтримую.галімий,дешевий віскі

    ВідповістиВидалити
  2. ага, рідкісна отрута, допивав з льодом, чого зазвичай з віскі не роблю.

    ВідповістиВидалити
  3. теж вживаю без льоду та всіляких розбавітелей

    ВідповістиВидалити
  4. а який сорт чи сорти з недорогих купажних віскі вам більше подобаються?

    ВідповістиВидалити
  5. типовий чорний лейбл,і ще один- там куріпка на етикетці

    ВідповістиВидалити
  6. достойний вибір :). ось моя улюблена трієчка: http://drink-ta-food.blogspot.com/2009/03/blog-post_16.html а той так і називається "видатна куріпка" або "famous grouse" і блек лейбл на відміну від свого червоно-бокого брата цілком пристойний віскі!

    ВідповістиВидалити
  7. можливо, ви пили якусь "пальонку".
    бо справжній мак грегор - дуже пристойне пійло за свою ціну. краще навіть, ніж чорний іван-покиван, при цьому - набагато дешевше.
    з купажних ще хороші біла кобила, дюарз біла лейба, згоден про куріпку. тюлламор дью теж хороший (але це вже ірландець)

    ВідповістиВидалити