1 липня 2009 р.

Чилійські виноробні регіони


Чилійські вина часті гості на моєму столі.
Оце рішив написати окремий пост про чилійські виноробні регіони... Бо читаю на пляшці припустимо: Colchagua Valley чи Central Valley - робиш розумне обличчя та перепискєш в пост - це вино вирощене у Central Valley. А це навпаки у Curico Valley... А що це значить? Отже будемо розбиратися разом. Я теж у цьому нічого не розумію, а у Чилі ніколи не був)
Отже у Чилі є Центральна Долина, не плутати з Central Valley, бо центральна долина це географічне явище, а Central Valley це виноробний регіон. Центральна долина тягнеться на страшну кучу кілометрів вздовж країни, зі Сходу вона закрита Андами а з Заходу приморським хребтом. Досить унікальне природне утворення виявилось ідеальним для виноробства. Саме тут і виробляють більшість чилійських вин. Цей регіон захищенний від моря горами, має багато сонячних днів та дуже помірну погоду буз заморозків які шкодять виноробству. Але у долині дуже мало опадів, лише 35-40 см, це дуже мало, але це компенсується штучним зрошенням, а вода береться з таючих лодовиків Анд. Романтіка. Оскільки Чилі то Південна півкуля то тут все навпаки, чим Північніше знаходиться регіон тим він тепліше і навпаки. Власне і виноробні регіони у Чилі розташовані як вагони у поїзді, один за одним вздовж цієї долини.


У 1994 році уряд Чилі запровадив розподіл на виноробні регіони. Дивись мапу. Опишу їх з Півночі на Південь.
Atacama - головна слава цього регіону це виробництво Піско. Хто не знає це такий чилійський виноградний бренді. Я його пив. Якось напишу про нього. Нічого так собі самогоночка. Також виробляють столові вина.
Coquimbo - така сама холера як і Atacama. Піско та столові вина.
Aconcagua. Включає в себе два субрегіони: Aconcagua Valley та Casablanca Valley.
Aconcagua Valley - на Північ від Сантьяго. Сухий та спекотний регіон. Кажуть що непогані сухі червоні вина продукує.
Casablanca Valley - знаходиться найближче до моря. Поблизу порту Вальпараісо. Відзначається тим що виноградники охолоджують тумани що піднімається від моря. Це сприяє більш пізньому вистиганню винограду.
Valle Central - власне регіон Валей Централ. Самий відомий та самий продуктивний регіон в Чилі. Знаходиться навколо столиці та на Південь від неї. Включає субрегіони:
Maipo Valley - самий відомий субрегіон. Розташований навколо Саньтьяго. Продукує чудові білі та червоні вина. Дуже славиться своїм Каберне Совіньон.
Rapel Valley - великий субрегіон, більше 7000 га виноградників. Підрозділяють ще на два під-суб-регіона Cachapoal Valley та Colchagua Valley. Основні вина - Мерло та Каберне Совіньон.
Curicó Valley - завдяки впливу Тихого океану є найбільш прохолодним виноробним регіоном. Продукує багато гарних білих вин Шардоне, Совіньон блан.
Maule Valley - самий південний субрегіон центральної долини. Кажуть що має не достатньо гарний грунт виноробства. Продукують багато столового вина та вин місцевих сортів. Але у зв'язку з попитом на чилійське вино зараз цей регіон також активно освоюється.
Southern Chile - Південне Чилі. Включає в себе два субрегіони: Itata Valley та Bio-Bio Valley. Більш холодні, менш сонячні регіони з рясною кількістю опадів. Переважно вирощують місцеві сорти винограду. Саме в цьому регіоні відомий чилійський виробник вина Concha Y Toro експериментує з вирощуванням Північно-європейського сорту Ґевюрцтраміне́р.
Більше про чилійські вина читайте за тегом: Чилі

2 коментарі:

  1. Usually limos are reserved for a special event or even caravanning.
    Are HST and driver gratuity included. Once you settle on a company, check for their list of drivers.


    Review my web site: Location limousine Maroc

    ВідповістиВидалити
  2. It will persuade visitors to link from their
    websites to yours. After finalizing these requirements, browse the website to get
    to know the services offered by the Local SEO providers.
    This cuts down the costs of transportation as well, which can be very high in this product line.


    Feel free to visit my site ... Referencement au maroc

    ВідповістиВидалити