2 липня 2009 р.

Gato Negro Carmenere 2007

Червоне сухе вино

Сорт: Карменер

Виробник: ТМ Gato Negro, San Pedro, Central Valley, Чилі

Ціна: 5 євро

Оцінка: 6 з 10



Виробник San Pedro - третя за обсягами виробництва та друга по обсягам експорту компанія в Чилі. Заснована ще у 1865 році. Має у портфелі чимало винних брендів та 2500 га виноградників у різних районах Чилі. Головне підприємство та виноградники зосереджені в Curicó Valley і фактично ця компанія відродила виноробство у цьому регіоні.

Зараз у портфелі компанії декілька брендів, про них можна прочитати на корпоративному сайті. Особливо мене зацікавила серія 35-south (35-та південна широта). В ній присутні декілька зразків біодинамічних вин. Буде цікаво пошукати їх на поличках магазинів. Якщо ціна не захмарна то скуштуємо. Як я розумію Gato Negro це молодша лінійка вина у цього виробника. Тим цікавіше буде перевірити що вони туди розливають.
Тепер власне про саме вино. Колір темний, насичений, фіолетовий. Аромат легкий приємний. Смак солодкуватий, присмаком  чорної смородини, тютюну, спецій. Післясмак короткий. Легкі таніни. Цілком пристойне вино. Але мені траплявся значно кращий карменер. Дивись інші чилійські цього сорту під тегом Карменер.
Не знаю, чи куплю другий раз саме це вино, але до цієї торгової марки придивлюся уважніше. Принаймні попробую інші сорти вина що розливають під цим брендом.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар