10 серпня 2009 р.

Салат з баклажанів гриль

Хочу розповісти про одну з улюблених  літніх дачних страв. Почну з того що я не дуже люблю баклажани. Вірніше я їх люблю, але мій шлунок не дуже їх сприймає. Особливо у тому вигляді який зазвичай прийнятий у наших господарок, смажені в олії баклажани, тай ще з часничком-цибулькою... Для мене це означає: мезім-фестал-гастал. Без варіантів.

Отож пропоную рецепт надзвичайно смачної, та не дуже обтяжливої для шлунку страви. До того ж дуже легкої у приготуванні, естетичної та екзотичної, ідеальний варіант для літнього пікніку.

Нам будуть потрібні:
Баклажани: 10-15 шт (невеликого або середнього розміру)
Різні овочі фрукти за смаком та наявністю:
Помідори: 5-10 шт
Перець болгарський: 5-10 шт
Яблука кислих сортів 5-10 шт
Приправи:
Часник: головка
Сіль
Оливкова олія (вірджин)
Біле сухе вино
У зручну посудину наливаємо олію, насипаємо сіль та вичавлюємо всю головку часнику. Це наша основа.
Викладаємо на гриль всі приготовані овочі. Довше всіх печуться баклажани тож можна почати з них. Баклажани печемо з обох боків. Вони будуть готові коли шкура стане хрусткою та почне тріскатись, а от середина має стати дуже м'якою. На дотик баклажани мають бути ніби наповнені рідиною. Знімаємо готові баклажани, починаємо їх обробляти. Треба вхопивши його за хвіст, оберти шкірку, якщо баклажани готові то це буде дуже легко, а середину обережно відірвати і прокласти в посудину.Через кілька хвилин маємо повну миску печеної м'якоті.
Схожа процедура з яблуками, перцем та помідорами. Звільнити від шкурки та насіння (яблука та перець), та додати печену м'якоть до салату.
Всю отриману масу слід ретельно розтерти виделкою. Перетворюємо овочі на однорідне пюре. Тут слід попробувати на сіль та часник, можна додати ще олію. Непогано показало себе біле вино у якості приправи. На приправу пішли визнані не придатні до вживання Аліготе Коктебель та Ркацителі Масандра.
Вживається це все або ложкою, або намазується на хліб. Ідеальна страва для літнього обіду. Добре йде під білі сухі вина, під м'ясо гриль та хліб.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар