21 серпня 2009 р.

Гіркий перець гриль

Ще одна улюблена літня страва-гриль. У продовження до салату з баклажанів-гриль. Спеціально до п'ятниці.
На наших базарах у літній час часто зустрічаються довгі та вузькі стручки гіркого перцю. Я не ботанік. Як він називається, та яке має відношення до такого-самого червоного перцю "чілі", а може це просто його сорт? Але то не важливо. Головне як його їсти. Саме так, не додавати до чогось, а саме їсти!
Рецепт придатного до вживання гіркого (гострого) перцю на грилі:
Беремо 10-15 стручків перцю. Цього року у Криму їх продавали по гривні за штуку. І коли зберемось робити якийсь гриль, чи шашлик чи м'ясо на вугіллі, просто беремо та викладаємо ці перці на решітку. Готуються вони досить швидко 10-15 хвилин на середньому вогні. Спочатку "креміруєм" шкірку з одного боку. Потім з другого. Наша задача повністю обпекти шкірку щоб вона аж зморщилась та потріскалась. А от серединка перцю має лишитися м'якою. 
Як це їсти:
Самі по собі перці виглядають дуже естетично. Стануть прикрасою "шашличного" столу. Отже хапаємо перчик за хвіст, а потім дуже легко обираємо спечену шкірку. В ідеалі можна позбутися насіння, наприклад розрізати перець та почистити виделкою. Для мене зручніше просто не доїдати перець до кінця а залишити більшість зерняток разом з хвостиком. Поїдається це все за один раз. Опускаємо перчину за хвостик до рота так щоб уникнути контакту з губами, жуємо та ковтаємо! Пече? Дуже! Але головне виконати кілька правил - 1. не торкатись мьякоті перцю руками, а якщо торкнувся то берегти очі та ніс) 2. не торкатися перцем губ 3. НЕ ЗАПИВАТИ ВОДОЮ!!! найкраще заїсти перець м'ясом чи овочами або запити вином.
Скажу відверто після двох-трьох перчин шлунок "у шоці" але хочеться ще! Майже як наркотик)
Смачного!

2 коментарі: