18 серпня 2009 р.

Совiньйон Сортовий. Iнкерман

Біле сухе вино
Виробник: Інкерманський завод марочних вин, Севастополь, Україна
Сорт: Совіньон Блан
Ціна: 1,6 євро (на заводі)
Оцінка: 8/10

Я за справедливість! У будь якій виноробній країні якийсь вуйко має право прийти до магазину і за 1-2 євро купити пляшку нормального молодого вина. Це вино можливо і не підійде для романтичної вечері чи прийому гостей, але на вечерю, під макарони чи шматок м'яса піде залюбки. Тому я дуже схвально сприйняв ідею Інкерману запустити "Колекцію молодих вин", досить якісні напої за смішною ціною. Для мене цікаві два сорти - біле сухе "Совiньйон Сортовий" та червоне сухе "Каберне Сортовий". Решта чотири види - "Шато Блан", "Шато Руж", "Мускат Качинский" і "Піно Нуар Кримский" створені заводом для задовільненя невибагливих смаків наших співгромадян як "вино для дам поки мужики п'ють горілку".
На заводі пляшка коштує 17 грн, у роздрібній мережі 20-25 грн. Що ще треба?
Колір дуже світлий. Легкий зеленуватий відтінок. Приємна кислотність. Дуже виразний аромат абрикосу. Пiслясмак на диво об'ємний, повний. Відчуваються нотки спецій. Дуже гармонійне. Чудове пристойне вино на свої гроші.
За час кримських канікул випили десь 5 чи 6 пляшок цього білого вина. В основному з холодильника та в обідню спеку. Божественно!

Немає коментарів:

Дописати коментар