8 вересня 2009 р.

Перлина Інкерману 1998 Grand Reserva

Біле сухе вино тривалої витримки

Виробник: Інкерманський завод марочних вин, Севастополь, Україна
Сорт: Ркацителі
Цiна: 5 євро (на заводі)
Оцінка: 10/10

Я вже не одноразово присвячував свої публікації майже "рідному" для нас сорту винограду Ркацителі. В основному вина з цього винограду виробляють у Грузії та Криму. Більше можна прочитати скориставшись відповідним тегом: Ркацителі.
Повторюсь, що ідея тривалої витримки Ркацителі є дуже плідною. Чудовим зразком такої діяльності стало вино Перлина Інкерману, чи не найулюбленіше біле сухе вино цього заводу. І ось у категорії Гранд Резерва виходить Перлина Інкерману дуже тривалої витримки. Вино врожаю 1998 року і розлито у пляшки у 2009. Супер! Як ви бачите на фото дегустація проходила за всіма правилами, у тіньочку під персиком). Вино було як слід охолоджене. Для порівняння було одночасно розкоркована "звичайна" перлина та її сестра 1998 року народження.
Як водиться почали з "простішого" вина. Як завжди непогано. Але коли попробували Перлину Гранд Резерва зрозуміли різницю між просто сортовим Ркацителі, витриманим Ркацителі, та Ркацителі тривалої витримки.
Колір дуже світлий з золотистим тоном. Дуже легкий кислувато-фруктовий аромат. Повний витриманий гармонійний смак. Об'ємний післясмак з потужним ароматом прянощів. Дуже вишукано. Браво.

Немає коментарів:

Дописати коментар