21 вересня 2009 р.

Рубін Херсонесу 2007 Інкерман

Червоне сухе вино, витримане

Виробник: Інкерманський завод марочних вин, Севастополь, Україна
Сорт: Сапераві, Мерло, Бастардо магарацький

Ціна: 2,5 євро (на заводі)

Оцінка: 7 з 10


Ну ось і останній зразок вина випитого в часи кримських вакацій. Ну не знаю що сказати. Один з шанованих мережевих дегустаторів дуже критично написав про це вино. Інший читач мого блогу зробив узагальнюючий висновок що червоні вина у Криму робити не вміють. Але я буду чесним з собою. Всі основні описи та оцінки я давав якраз під час дегустації нотуючи враження на комунікаторі. І це вино мені сподобалось! Можливо вплинуло сонце та море, можливо ціна, але оцінку "7" я рішив не змінювати.
Отже ми маємо зразок купажного червоного вина витриманого у підвалах заводу принаймні декілька місяців. У вині використані класичні для кримського виноробного регіону сорти винограду - грузинський сапераві, європейський мерло та кримський бастардо магарацький. І взагалі то єдине купажне сухе червоне вино у лінійці заводу і хочаб  саме тому заслуговує на увагу. Холера ясна, лишилось трохи більше трьох місяців і знов буде Крим та море вина. Обов'язково повторю дегустацію Рубіну Херсонесу.
Колір дуже насичений яскравий рубіновий. Аромат легкий пряний. Таніни помірні, смак з відчутними нотками чорного перцю та смородини. Приємний пряний післясмак. Чудове молоде купажне вино. Майстрам заводу залік!

2 коментарі:

  1. "Інший читач твого блогу" все равно останется при своем мнении ))))) Mukuzani forever!!!

    ВідповістиВидалити
  2. так дык я не спорю, но нужно стремится к лучшему)
    к тому же разница 300-400% в цене...

    ВідповістиВидалити