2 вересня 2009 р.

Tsinandali 2007 Kartuli Vazi

Біле сухе вино

Виробник: Kartuli Vazi, Грузія
Сорт: Ркацителі, Мцване
Ціна: 3,5 євро (роздріб Україна)
Оцiнка: 8/10

Вже вересень на дворі а я досі розбираю липневі нотатки. Багато вина надегустувався за час відпустки. Сьогодні у нас білі грузинські вина. Три зразки. Зразок перший:
Якщо Мукузані король червоних вин Грузії то король білих безумовно Цинандалі. Вино з такою назвою продукують у Грузії з 19 ст. Для виготовлення Цинандалі використовується виноград сортів Ркацителі та Мцване що збирається у суб-регіонах Телаві та Кварелі у Кахетії. Вино має втримуватись принаймні 2 роки.
Kartuli Vazi безумовно одне з найкращих виноробних підприємств Грузії. Нещодавно ви могли бути свідками дегустаційної битви між Мукузані Kartuli Vazi та Teliani Valley. Наступного разу спробую влаштувати бій між Цинандалі цих двох марок.
Колір світлий прозорий з ніжно-золотавий. Аромат дуже легкий. Ледь помітний. Приємний яскравий свіжий смак. Пiслясмак довгий з ледь помітною гірчинкою з тонами кропу. Дуже непогано.

6 коментарів:

  1. "Наступного разу спробую влаштувати бій між Цинандалі цих двох марок."

    Это намек или конкретное предложение? )))

    ВідповістиВидалити
  2. До речі, був вчора на вечірці, де вина "Картулі Вазі" були "спонсором" хорошого настрою. Чи то так вплинула атмосфера, чи абсолютна відсутність дегустаційного процесу (вино просто пили, ніхто навіть не зробив спробу поцікавитись ароматом, кольором, смаком), але вина не вразили. На жаль.

    ВідповістиВидалити
  3. ну вечірка не краще місце для дегустації) до того ж "Картулі" то лише ТМ у грузинського вина десятки видів. просто за власним досвідом переконався що під цим брендом продають не гірші вина.

    ВідповістиВидалити
  4. А ви Бадагоні куштували? Досить таке смачне та якісне грузинське вино! Особливо Пиросмани

    ВідповістиВидалити
  5. вітаю, шукав інтернетом навіть не знайшов такої марки. якщо маєте лінка киньте будьласка, в наступний візит в україну обов'язково продегустую

    ВідповістиВидалити