13 жовтня 2009 р.

Mondoro Silver Semi Secco

Біле ігристе напівсухе вино

Виробник: Campari International, Італія
Сорт: Кортезе, Просекко, Гарнача и Мускат
Ціна: 18 євро
Оцінка: 4/10

Зовсім не солодке, напевно мускату у ньому не багато. Приємний свіжий смак, трохи кислуватий. Домінує аромат яблук та груш. Навіть можна сказати - присмак знайомого з дитинства "дюшесу". Багато красивих, невеличких бульбашок. Досить непогано.
Але є дві речі. По-перше на мою думку ціна відверто завищена. За італійську шипучку викладати стільки грошей як на мене забагато. А головне це - ШАХРАЙСТВО!
Пояснюю, бренд Мондоро був розкручений на "нових" ринках саме як виробник ігристого вина ASTI. Це відоме італійське вино користується попитом у багатьох країнах, бо солодке і відносно не дороге, і що важливо для мене, це не просто "шипучка", а регульований найвищим італійським регулятором DOCG - себто контрольоване за походженням гарантованої якості напій.
Мондоро (себто Кампарі) активно просувало свій бренд на нашому ринку. Призвичаївши людей до марки, етикетки та своєрідної форми пляшки. А за кілька років випустило на ринок нове вино, та сама пляшка, та сама марка, навіть етикетка схожа. Ну тільки раніше це було Mondoro ASTI DOCG а стало... Mondoro Silver просто. Ціна така сама. На контр-етикетці лише інформація про "найкращі сорти з найкращих виноградників". За смаковими якостями чесно готовий поставити цьому вину 7 балів, ну 6, враховуючи досить не дешеву ціну, але штрафую на 2 бали за відверте шахрайство та обман споживачів. Але про це у наступному пості.

Немає коментарів:

Дописати коментар