18 листопада 2009 р.

Beaujolais Nouveau 2009 Jean-Paul Selles


Дуже молоде і веселе червоне сухе вино AOC Beaujolais



Виробник: Jean-Paul Selles, Франція
Сорт: Гаме
Ціна: 4 євро
Оцінка: 11/20


Ну шо, друзі? Прийшов листопад, а з ним і вино врожаю 2009 року. І як завжди всьому прогресивному світу передує французьке Божоле Нуво. Божоле це виноробна область на Південь від Бургундії. Саме там росте сорт винограду Гаме. Досить старий сорт, відомий ще з 1400 року. Як з'ясували сучасні дослідження виноград Гаме є раннім клоном відомого сорту Піно Нуар. Головна особливість Гаме - рання достигання. Саме тому перше готове до вживання вино отримують саме тут, у Божоле. Цей факт з 19 ст започаткував цікаву традицію, в певний день листопада  по всій Франції, а тепер і по всьому світу починається продаж вина врожаю поточного року. У продаж іде вино після шести тижнів ферментації. Воно не придатне до тривалого зберігання. Скисне за 2-3 місяці.

Саме Божоле Нуво нічого особливого з точки зору споживача не являє. Просте молоде вино. Ну цікаве хіба що з точки зору традиції. доторкнувся до традиції і я. Взяв пару пляшок дешевого вина. Випив під м'яско та салатік. Нічого собі так. А я нічого особливого і не чекав.
Зробило це вино така собі маленька сімейна виноробна/виноторгова фірма. Зазирніть на їх сайт. Убого але щиро))) Один з членів родини, такий собі маляр, малює ескізи етикеток... Ну не дуже так малює...

Світлий прозорий полуничний, трохи відливає марганцівкою.
Невиразний простий аромат, гвоздика, пелюстки троянди. Смак простий, але приємний.Домінує аромат ожини і ще якихось ягід.


Розлив 29/10/09
Алк: 12,5

Немає коментарів:

Дописати коментар