2 листопада 2009 р.

Чому я не п'ю пиво

Оце рішив у публіцистичний формі викласти своє ставлення до сучасної "пивної культури".
Я давно зав'язав з пивом. Пив його все менше і менше поки майже не відмовився. На то було кілька причин.
1. Організм не дуже добре сприймає пиво. Після літру звичайного, навіть світлого легкого пива відчуваю тяжкість у м'язах, голова якась дурна.
2. Регулярне вживання вина не залишає місця пиву. А організм вино сприймає дуже схвально. Півпляшки сухого столового вина випивається із задоволенням, а це між іншим 45мл чистого алкоголю. У літрі пива міститься стікі ж алкоголю. Що б зі мною було б якби я випивав літр пива щодня на протязі року?
3. Якість. Ну сумніваюся я. Алкоголь він вимагає щоб до продукту доклали чи руку чи душу чи серце. Інакше це просто % спирту. Немає в мене довіри до ірландського пива з Пітера чи чеського з Чернігова. Бренди, бренди, бренди. Мегакорпорації. Вони купили імена старих славних броварень і жонглюють ними. Це буде імпорт, а це локалізуємо, це для девочек, а це для гопнегов, це для спортсменів, а це для дядьок, а оце буде для менеджерів. Пива вже нема, лишився самий маркетинг. Так, я ніколи не кажу ніколи. Нефільтроване пиво маленької приватної броварні, пшеничний вайсбір, "авторське" пиво справжніх європейських пивоварів. Під правильну обстановку. Вай нот? Але вживати продукцію корпорацій-монстрів, то вже без мене.
4. Психологія. Пити пиво більше не модно. Я сказав. Пиво напій гопнегов та лузерів. Подивіться навколо. На ті пом'яті обличчя 20-ти річних пацанів, на пивні пуза 30-ти річних молодих чоловіків. Я не з ними, я окремо. От стою я на касі в супермаркеті. Здоровий 36-ти річний дядько. А у кошику 4 банки "козла", сосиски, чіпси та батон... Фу, бридко. Ні краще так - пара шматків вирізки, пучок салату, кавалок пліснявого сир та пляшка молодого Карменеру. А? Кому посміхаються дівчата на касі?

8 коментарів:

  1. хехе
    Я тоже "здоровый 36 (ой, 37) летний дядька"... А пива не пью (ну, знаешь, везде не пью, кроме Баварии и Чехии)... А все равно противно )))
    Но пусть я и здоровый 37-летний, а девушки улыбаются... А почему? Потому что кольца на пальце нет!

    ВідповістиВидалити
  2. Слав..только за слово пИ-Иво я тебя готов убить:)

    ВідповістиВидалити
  3. Йду сьогодні супермаркетом, захотілось пива, ще не дійшла до пивного відділу - згадала Ваш пост і повернула у бік вина. Страшна сила слова!!! :)

    ВідповістиВидалити
  4. дякую високу за оцінку моєї скромної праці)))
    я тут на днях пік хліб з темним пивом, відкрив банку гінесу... такий аромат!!! аж голова закружилася.
    але рішив що у моїй харчовіцй моделі поки місця пиву нема. ну може якось влаштую собі свято пива.

    ВідповістиВидалити
  5. Ой, та годі вам! І вино, і пиво треба пити з розумом, з традиціями. І все буде добре

    ВідповістиВидалити
  6. 2анонім

    справа якраз у тому що культура та традиція вживання пива що склалася у нас мені не подобається. і на жаль термін "пиво" несе у собі для мене скоріше негативне навантаження. асоціативний ряд зі словом пиво у мене - дівки та пацани з пляшками посеред вулиці, пролетарій о 7-й ранку в обнімку з банкою "міцного" їде на роботу, порожні пластикові пляшки що валяються вулицями...
    а сам продукт дійсно не винний))

    ВідповістиВидалити