Хліб з пшеничним та кукурудзяним борошном
Давно хотів мати нормальний кукурудзяний хліб. Цікаве борошно, смачне, але досить примхливе. Зазвичай хліб з кукурудзи не дуже пухкий. У цьому рецепті співвідношення кукурудзи та пшениці 1 до 4. Завдяки цьому хліб і піднявся добре, і смак кукурудзяний зберіг. Всім в сім'ї дуже сподобався. Нагадує навіть не хліб, а смачне тістечко. А гарний який!
Але я продовжу шукати та впроваджувати рецепти з більшим вмістом кукурудзяного борошна. Як щось путнє вийде - напишу.
кефір 200 мл
молоко 170 мл
масло - 50 гр
цукор - 2 ст.л.
сіль - 1,5 ч.л.
борошно кукурудзяне - 120 гр
борошно пшеничне - 480 гр.
дріжджі - 2 ч.л.
шафран - дрібок
Всю рідину разом з додатками гріємо до теплої температури у мікрохвильовці. Спершу у тацю просіваємо кукурудзяне борошно, за ним пшеничне.
Режим цільнозерновий (3). Скоринка середня.
Немає коментарів:
Дописати коментар