16 лютого 2010 р.

Коктебель КВ

Виноградне бренді (коньяк) з спиртів витримки не меньше 6-7 років

Сорт: "коньячні" сорти винограду з виноградників Заводу Коктебель
Ціна: 120 грн (10 євро) у фірмовому магазині
Оцінка: 12,5/20
Алк: 43%

Як я вже писав, я не великий шанувальник коньяків. Але так склалося що захотілось під каву чогось 40-градусного. Зупинились на КВ. Бо КС був занадто дорогий. А 3-5 зірочкових коньяків намагаюсь уникати. Вичитав на сайті що саме цей (тільки цей?) вид коньяків-бренді піддається додатковій річній витримці вже після купажу.
І ще цікава інформація для роздумів. У справжнього Коньяку є свій суворий стандарт - сортність винограду, технології, дистиляції, витримки. І одне з головних умов це те що коньячні спирти робляться виключно методом подвійної дистиляції у класичному перегонному кубі.. Наш совковий стандар вважає коньячним спиртом навіть продукт отриманий у ректифікаційній колоні методом бесперервної дистиляції (ужас) та витриманий у цистерні разом з дубовою стружкою. Тим приємно було прочитати на сайті, що коньячні спирти на коктебелі виробляють виключно з власної сировини та за класичною методою - подвійної перегонки.
Гарний класичний медово-бурштиновий колір. Аромал мигдалю, чи навіть скоріше мигдального тістечка. Дуже різкий. Смак таксамо занадто різкий. Відчуваються нотки дубу, і це власне все. В принципі як локальний бренді на свої гроші досить не погано, але від КВ чекав кращого.
Я не фанат коньяків, але чисто технічно до Коктебель КС претензії в мене нема. Можна пити, презентувати друзям та партнерам. 

Смачного.
Більше про вина з Коктебелю за відповідним тегом.
Далі буде!

9 коментарів:

  1. здаєтсья залишав коментар. а де він?

    ВідповістиВидалити
  2. спеціально для зручності користувачів я відключив УСІ обмеження, предмодерацію і т.д. тож повірте мені, ніяких коментів не з'являлось, принаймні мені на пошту нічого не приходило.
    а ви у коменті цей бренді лаяли чи хвалили? :)

    ВідповістиВидалити
  3. Та ні, я запитував, що означає кв і кс. А ще питав чи 3-5 зірки стосується всіх коньяків і чому?

    ВідповістиВидалити
  4. це советський аналог світової класифікації у них VS - Very Special VSOP - Very Special Old Pale XO - extra old.
    а в ссср було в залежності від років витримки - 1, 2, 3, 5 зірочок, далі був КВ - коньяк витриманий 6-7 років, КВВК - коньяк витриманий висшого "качества" - 8-9 років і КС - коньяк старий - більше 10 років

    ВідповістиВидалити
  5. аааааа йомайо:)) я то думав, що стандарт є стандартний, а він виявився нестандартний:))))))))

    ВідповістиВидалити
  6. 15-летние бренди у коктебеля то шо надо

    ВідповістиВидалити
  7. До речі, зараз перевіряю ці дані, але за попередньою інформацією виробництво коньяку Коктебель зараз перенесено на Бахчисарайський завод. Найбільш ймовірно, що це сталося у звязку із матеріальними проблемами власника ЗАО "Коктебель" - компанією Соз Віктан.

    ВідповістиВидалити
  8. я не фанат коньяків (бренді) тож не дуже тим цікавився, а ось мадеровий майданчик на місці і нікуди не дівся а це головне)))
    а шо в СВ зовсім кисло? то може і винзаводи роспродадуть...

    ВідповістиВидалити
  9. Я не ценитель коньячных продуктов с добавлением жженого сахара... А это фирменная фишка всех "коньяков" Коктебеля...

    ВідповістиВидалити