25 березня 2010 р.

Beaujolais Les Coteaux 2007 Bouchard Aine & Fils

червоне сухе вино, визначене за походженням регіон Божоле

Виробник: Bouchard Aine & Fils, Франція
Сорт: Гаме
Ціна: 7 євро
Оцінка: 15/20

Бучард - дуже крута винарня. Мені вже третій раз потрапляє їх вирно на стіл. Ось перші дві пляшки:

Cotes du Rhone 2007 Bouchard Fine & Fils

А ще вони випускають багато досить дорогих вин.
В данному випадку ми маємо Божоле яке "не те божоле" себто не "нуво", а просто Божоле. Бо божоле це АОС який визначає походження винограду з певної провінції та сортність винограду - 100% Гаме. На відміну від Нуво, це божоле пройшло процес повної ферментації та витримки у нейтрпальній тарі - 3-6 місяців, що дає можливість вживати його протягом кількох років. Але з точки зору стандарту і Нуво і звичайне Божоле розглядаються однаково. Єдине що заспокоює, це те, що на винарні Бучард для бутилювання до продажу не в сезон Божоле залишили той виноматеріал що видався найкращим з усіх.
А крім простого Божоле АОС, у Бургундії ще є Божоле Вілаж (декілька маленьких тісно згуртованих міні регіонів у центрі провінції) та ще і Гранд Крю. Як завжди у Франції, це означає більш суворий та зарегламентований стандарт що одразу позначається на захмарності ціни.
Колір яскравий, світло-рубіновий, прозорий. Аромат ягідного букету, в глибині відчутно пелюстки троянд. Смак сильний, яскравий, насичений. Ожина, зелені сливи, трошки полуниці у післялсмаку. Дуже святково. Хароше столове вино. Я задоволений. Роблю висновок для себе - сортове гаме з божоле цілком приємне вино яке можна включити до свого шопінг-листу.

Немає коментарів:

Дописати коментар