15 жовтня 2010 р.

Casillero del Diablo Carmenere 2008

Сухе червоне вино

Виробник: Concha y Toro, ТМ Casillero del Diablo, Rapel Valley, Чилі
Сорт: Карменер
Оцінка: 16
Ціна: 75 грн (в поляні з усіма знижками)

В продовження теми чилійських карменерів від Concha y Toro. Бренд Касільєро дел Дьябло позиціонується як середньоціновий. Випереджаючи "народні" Фронтеру та Санрайс. У якості плюсів що виправдовують ціну ми маємо декількамісячну (до 8) витримку у французському дубі та визначену локацію походження, не абстрактний Централ Валей як у молодших серій а цілком конкретний регіон Rapel Valley субрегіони якого вважаються найкращими чилійськими зонами виноробства.
Особливу цікавісь дегустації додає те що зовсім нещодавно ми дегустували молодшого брата цієї пляшки - молодий Sunrise Carmenere 2009. Різниця в ціні 14 грн. Мені аж самому цікаво що покаже "розтин".
Колір таксамо темний, непрозорий, але тепер пом'якшений. Видно вишневі чи навіть черешневі тони. Аромат доволі стиглий, легкий але об'ємний. Чідко відчуваються стиглі фрукти та ягоди. Вишня, агрус, смородина, слива. Суб'єктивно, дуже приємний аромат. Смак насичений, густий. Але відчутна елегантність, правильна витримка. Потужно відчувається слива-дичка, мигдаль. Легка приємн гіркота. Післясмак середній, лишається гіркота та присмак діжки. Пікантно. Дуже непогано. Одразу кажу що редагую минулий тест і знімаю з санрайсу -1 бал - 0,5 за смак та 0,5 суб'єктиності. Однозначно якщо брати хорошого чилійця в діапазоні до 100 грн - Casillero del Diablo - рулить!

Немає коментарів:

Дописати коментар