4 березня 2009 р.

Сумний рейтинг українського каберне

Шукав інтернетом інформацію по вину і несподівано знайшов ось таку публікацію: Всё украинское Каберне: рейтинг президент Ассоциации сомелье Украины Дмитрий Сидоренко
Редакція ресурсу НашКиев провела дегустацію 10 пляшок каберне від вітчизняних виробників. Коли читав, не знав що робити сміятися чи плакати. Той факт що з 10 пляшок лише чотири з умовною натяжкою можна було віднести до столового каберне лякає. Враховуючи те, що всі ці чотири сорти "придатного до вживання" вина я коштував, від себе додам що окрім переможця - Інкерман Каберне Кримське, решта - Магарач, Коктебель та Масандра Каберне згодиться хіба що для маринування шашлику, стає ще сумніше.
Порадували оцінки:
Типажу Каберне соответствует только цвет. Аромат и вкус не так плохи, но очень далеки от идеала"
"Вкус Каберне должен отличаться от вкуса уксуса"
«Что-то от Каберне тут есть, но довольно грязное. Вероятно, на цене сказалось оформление бутылки»
Жах...Доречі я не маю порівнянного обсягу продажу цих вин, але боюсь що ті витвори які отримують оцінку нижче 5 так само мають свого покупця. Люди це п'ють, ставлять на стіл, тіпа сухарік для дам, бррррр.
Посилання по темі:

4 коментарі:

  1. Я от взагалі ніяких українських вин крім массандровських (які важко знайти справжні) не беру. Просто тому що це все не вино, а якась бурда. З доступного, свого часу дуже поважав молдавську продукцію фірми Cricova Acorex (особливо хороше у них було вино Calipso - напівсолодке - останні кілька років ніде не бачив). Зараз купую хіба що грузинське і японське сливове (хоча технічно останнє вином не є).
    Отаке от.

    ВідповістиВидалити
  2. вітаю!
    1.оскільки я в основному п'ю сухі столові вина то мене цілком задовольняє завод Інкерман з великою та непоганою лінійкою сухих вин, коли відпочиваю в криму п'ю лише їх.
    2.шо ви розумієте під словом "справжня масандра"? я гадаю що у більшості пристойних магазинів можно придбати вина виробництва масандрівського заводу. правда у них куца та не дуже вдала лінійка столових вин, але то специфіка регіону - на ЮБК виноград для сухих вин погано росте.
    3.Крікова яку ви згадали був дуже непоганий виробник, але в москві (де я зараз живу) я його не бачив з часів винної війни. раніше часто купляв.

    ВідповістиВидалити
  3. Інкерман - це дійсно ще досить непогана продукція, але так як я п’ю вино досить рідко, то якщо купую - то намагаюся купити якомога краще за доступною ціною - а в цій категорії зараз нішу зайняли грузинські вина. До речі, люблю також і напівсолодке і хороше десертне (скажімо Icewine).
    Під "справжньою" массандрою я розумію фірмове вино від виробника, яке в Києві і у Львові знайти не так уже й легко. Те що зустрічається на більшості полиць - як правило підробка. Сама ж Массандра насправді випускає досить обмежені партії і ціна на них відповідна. Втім, може щось змінилося за останній час, а я прогавив - може бути і таке)

    ВідповістиВидалити
  4. я гадаю ви трохи перебільшуєте розмір підробки масандрівських вин - масандра то потужна корпорація що вкладає гроші в дистрибуцію, просування марки та захист. я на 99% впевнений що у нормальному магазині ви придбаєте автентичну продукцію заводу. у них досить дорога та захищена етикетка а великі ретейлери не будуть бруднитися навколо відомої марки, скіки тої масандри продається, легше і більше грошей заробиш на "лівій" горілці ніж на недешевих марочних вина які до того ж купують переважно поціновувачі. тож не сумнівайтесь, купуйте :)

    ВідповістиВидалити