8 квітня 2009 р.

Коктейлі з Амаретто

По результатам вивчення сайту IBA про який я вже писав.
Деякі рецепти з офіційного переліку обрав "для домашнього дослідження", дуже сподобався оцей: 
FRENCH CONNECTION After dinner ( old fashioned )
3.5 cl Cognac
3.5 cl Amaretto liqueur
Pour all ingredients directly into old fashioned with ice cubes. Stir gently.
Уявляєте собі смак? Змішати коньяк з амарето у пропорції 50/50? Шалений смак! Головне що робиться без ніяких додаткових прибамбасів, просто змішуємо прямо у склянці два інгредієнти з кубиками льоду, трохи перемішуємо і вуаля! А яка романтична назва? Французське поєднання...
А є ще два коктейлі з Амарето: God Father (хрещений батько)та God Mather (хрещена мати)- у першому замість коньяку використовується віскі а у другому горілка. Але ІМХО перший рецепт є найбільш досконалим за смаком.
Ці коктейлі відносяться до категорії діжестивів - себто напої що подаються після їжі, зазвичай вони є міцними та досить часто солодкими.

Для тих хто у 90-х був ще замалим для алкоголю поясню - Амаретто це такий італійський лікер. Став справжньою легендою 90-х, хтось з журналістів назвав лікер "романтическим напитком перестройки". Тоді його продавали у всіх кооператівних генделиках разом з горілкою Распутін та німецьким "шампанським" Спуманте. Власне як завжди буває в таких випадках репутація лікеру була сильно зіпсована масовими підробками.
Насправді Амаретто то дуже старий італійський лікер, походить з міста Сарона в Ломбардії, робиться з абрикосових кісточок настояних на бренді, гіркоту з кісточок прибирають заливаючи їх виноградним сиропом. Ще туди додають десяток різних трав та спецій. Самий відомий виробник DISARONNO.

Немає коментарів:

Дописати коментар