По результатам вивчення сайту IBA про який я вже писав.
Деякі рецепти з офіційного переліку обрав "для домашнього дослідження", дуже сподобався оцей:
FRENCH CONNECTION After dinner ( old fashioned )
3.5 cl Cognac
3.5 cl Amaretto liqueur
Pour all ingredients directly into old fashioned with ice cubes. Stir gently.
3.5 cl Cognac
3.5 cl Amaretto liqueur
Pour all ingredients directly into old fashioned with ice cubes. Stir gently.
Уявляєте собі смак? Змішати коньяк з амарето у пропорції 50/50? Шалений смак! Головне що робиться без ніяких додаткових прибамбасів, просто змішуємо прямо у склянці два інгредієнти з кубиками льоду, трохи перемішуємо і вуаля! А яка романтична назва? Французське поєднання...
А є ще два коктейлі з Амарето: God Father (хрещений батько)та God Mather (хрещена мати)- у першому замість коньяку використовується віскі а у другому горілка. Але ІМХО перший рецепт є найбільш досконалим за смаком.
Ці коктейлі відносяться до категорії діжестивів - себто напої що подаються після їжі, зазвичай вони є міцними та досить часто солодкими.
Ці коктейлі відносяться до категорії діжестивів - себто напої що подаються після їжі, зазвичай вони є міцними та досить часто солодкими.
Для тих хто у 90-х був ще замалим для алкоголю поясню - Амаретто це такий італійський лікер. Став справжньою легендою 90-х, хтось з журналістів назвав лікер "романтическим напитком перестройки". Тоді його продавали у всіх кооператівних генделиках разом з горілкою Распутін та німецьким "шампанським" Спуманте. Власне як завжди буває в таких випадках репутація лікеру була сильно зіпсована масовими підробками.
Насправді Амаретто то дуже старий італійський лікер, походить з міста Сарона в Ломбардії, робиться з абрикосових кісточок настояних на бренді, гіркоту з кісточок прибирають заливаючи їх виноградним сиропом. Ще туди додають десяток різних трав та спецій. Самий відомий виробник DISARONNO.
Немає коментарів:
Дописати коментар