9 квітня 2009 р.

TerraMater Vineyard Cabernet Carmenere 2007

Червоне сухе нефільтроване вино
Виробник: TerraMater, Curico Valley, Чилі
Сорт: Каберне Совіньйон 60%, Карменер 40%
Ціна: 6,5 євро
Оцінка: 8 з 10
Молоде, потужне вино з сильним смаком. Просто знахідка! Обов'язково куплю кілька пляшок "прозапас". Насичений колыр. Дуже приємне на смак.
Не знаю як у нефільтрованих вин зі зберіганням, але смак коштує того щоб звернути на них увагу.
Цікаво що Карменер - давній французький сорт винограду з родини Каберне. Свого часу був дуже поширений у Бордо. Але саме Карменер найбільше постраждав від епідемії філоксери. Виноградники Карменера були майже повністью знищені у Європі. Але цей сорт прижився у Чилі. Він культивувався на одних тих самиз виноградниках що і Мерло і сприймався як його різновид, і лише у 90-х рока Карменер був виділений та відокремлений від Мерло. І тепер Кармененр став справжньою візитівкою чилійського виноробства. Майже 100% Карменера продукують саме в Чилі.
Треба буде пошукати якесь хороше сортове вино з Карменера, бажано нефільтроване.

4 коментарі:

  1. В Европе тоже не полностью - определенная часть виноградников в северо-восточной Италии, принимаемая за Каберне Фран, по мнению многих специалистов, на самом деле является Краменером.

    ВідповістиВидалити
  2. спасибо за ваше уточнение. с удовольствием читаю ваш блог.
    одно не понятно, в читаных мною материалах главным виновником гибели карменера в европе называлась филоксера, тогда каким образом он сохранился? будучи привтым на американскую лозу под видом каберне фран?

    ВідповістиВидалити
  3. Да, в основном будучи привитым (хотя в Европе кое-где сохранились и корнесобственные лозы).

    ВідповістиВидалити