22 травня 2009 р.

Plantaze Crnogorski Vranac 2007


Червоне сухе вино

Виробник: Plantaze, Чорногорія
Сорт винограду: Вранац
Ціна: 6 євро
Оцінка: 7 з 10
Я обіцяв при першій можливості повернутися до цього сорту вина. Минулий зразок з Македонії хоч і заслужив лише "6" балів , але залишив зацікавленість до вина виробленого з сорту винограду Вранац. Як свідчить етикетка, це вино у Чорногорії є контрольованим за найменуванням та походженням. Цю важку роботу :) взяв на себе Біотехнологічний Інститут Подгориця. Виноград який йде на виробництва цього червоного вина вирощений в районі Скадарського озера на висоті 500 м над рівнем моря. До речі етикетка номерна!
Враження вино залишило самі позитивні. Насичений червоний колір. Приємний смак, помірно глибокий. Відчувається трохи солодкуватий присмак вишні та ванілі. Навряд червоні сухі вина з винограду Вранац стануть моїм улюбленим сортом, але для урізноманітнення винної карти на них варто звернути увагу.
А от вина цього чорногорського виробника я обов'язково візьму на замітку. І тут є певні перспективи, бачив в супермаркеті ще одну пляшку ВРАНАЦ PRO CORDE. Це Ванца вищої якості, також у лінійці заводу є Гранд Резерва - витриманний Варнац.  Порадував сайт виробника, дуже інформативний! Рекомендую подивитися, рідко коли винороби роблять людський сайт! Олизнувся на різноманітні чорногорські ракії та білі сухі вина.  А скоштувати біле сухе вино з виразною назвою Черногорский Крстач :) тепер буде моєю ідеєю фікс. Отже є над чим працювати. Смачного!
  

2 коментарі:

  1. о, а чи можна його десь в україні знайти?

    ВідповістиВидалити
  2. чесно кажучи я український ринок імпортного вина знаю не дуже добре, коли відвідую україну переважно купую кримські чи грузинські вина

    ВідповістиВидалити