22 травня 2009 р.

Зелений Мексіканець

В останній похід по місцям громадського харчування та випивання зачепив шикарний шорт-дринк. У ресторані була дуже коротка коктейльна карта, а  усьо шо з'їв треба було чимось запить, а улюбленого Jagermeister у меню не було. Зупинив свій вибір на шорт-дринку "Зелений Мексіканець". Пішов до шлунку як діти до школи. 
Як це робиться. У маленький келишок для шорт-дринків наливаються шарами три інгредієнти. До низу лікер з зелених бананів 20мл, посередині лимонний фреш 20 мл, зверху біла текіла 20 мл.
З чого це робиться. Головна фішка ядючо зелений лікер Pisang Ambon з зелених бананів. Лікер пікантний, ароматний та не солодкий. Цей лікер виробляють у Голландії, бренд належить голландському національному холдингу Lucas Bols - відомий виробник алкоголю у портфелі якого Голандський Дженівер та Італійський Гальяно. До речі цікавий факт, європейський колоніалізм збагатив західну алкогольну культуру багатьма цікавими напоями. І не останню роль тут відіграла маленька Пвнічно-Європейська держава - Нідерланди.  З острова Кюрасао, що входить до групи Нідерландських Антільських островів до нас прийшли чудові однойменні лікери - Кюрасао Ред, Кюрасао Тріпл Сек, Кюрасао Блю. Їх роблять з вимоченої у бренді чи спирті шкіри Померанців - різновиду цитрусових. А Pisang - це острів колишньої Голандської Ост-Індії (тепер Індонезія). Там росли чудові банани і вироблялись місцеві алкогольні напої на їх основі.  Ну з лимонним фрешем та текілою гадаю і так все зрозуміло.
Як це пить. Як і всі шорт-дринки - одним ковтком.
Враження. Захоплюючі! Текіла збуджує ротові рецептори, не встигаєш її проковтнути як лимонний сік додає шокуючих вражень і тут несподівано до роту потрапляє густий пряний лікер. Супер! Дуже рекомендую!
А от Pisang Ambon потрапив у мій список лікерів які треба б було б якось купити :)
Більше про мої улюблені коктейлі читайте за тегом коктейлі.

Немає коментарів:

Дописати коментар