13 травня 2009 р.

Valpolicella Classico DOC Santepietre Lamberti 2007

Червоне сухе вино категорії DOC
Виробник: Lamberti, Венето, Італія
Сорт: Корвіна - 65% Рондінела - 25% Каберне Совіньон - 5% Молінара - 5%
Ціна: 7 євро
Оцінка: 9 з 10

Це вино стало для мене справжнім відкриттям, а головне примусило задудуматись над такими питаннями: 1. чи не занадто високі оцінки я розставляв винам у попередніх постах? чи не час посилити вимоги до вина. 2. я зрозумів що мені не вистачає термінів та вміння описувати смакові особливості вина, може треба на якісь тренінги записатись? У школу сомельє?
Враження шалені! Вино перевершило всі очікування. Повне відчуття гармонії. Души, тіла та напою. Трохи терпкувате, легке, але з об'ємним повним смаком. Довгий післясмак. Напевно найкраще червоне вино що я пив останніми місяцями. Буду дуже уважно придивлятись до вина з регіону Венето.
Будемо розбиратися з цим вином "по порядку". Почнемо з виробника. Lamberti відома та авторитетна виноробна компанія заснована у 1964 році. Спеціалізується на місцевому вині району Верони, і саме на цій ниві і стала відомою у світі. Взагалі у північній Італії є чимало цікавих винних регіонів та сортів вина з місцевого винограду.
Valpolicella це виноробний регіон що був визначений категорією DOC у 1968 році і включає 19 комун, одна з цих комун власне і є San Pietre і саме з цієї комуни і походить виноград який врешті решт потрапив до цієї пляшки. За сортовими ознаками Valpolicella має містити: Корвіна від 40 до 70%, Рондінела, від20 до 40%, Молінара від 5 до 25% решта сортів до 5%.
Туточки цілий спеціальний сайт присвячений виноробному регіону Valpolicella.
Корвіна, Рондінела та Молінара - тубільні сорти червоного вина з регіона Венето, є основою для виробництва місцевих вин Вальполіцела та Бардоліно. Треба буде попробувати червоне сухе вино Бардоліно від цьогож виробника! Воно коштує подорожче, отже сподіваюсь на гарні враження. 

Немає коментарів:

Дописати коментар