Червоне сухе вино категорії DOC
Виробник: Lamberti, Венето, Італія
Сорт: Корвіна - 65% Рондінела - 25% Каберне Совіньон - 5% Молінара - 5%
Ціна: 7 євро
Оцінка: 9 з 10
Це вино стало для мене справжнім відкриттям, а головне примусило задудуматись над такими питаннями: 1. чи не занадто високі оцінки я розставляв винам у попередніх постах? чи не час посилити вимоги до вина. 2. я зрозумів що мені не вистачає термінів та вміння описувати смакові особливості вина, може треба на якісь тренінги записатись? У школу сомельє?
Враження шалені! Вино перевершило всі очікування. Повне відчуття гармонії. Души, тіла та напою. Трохи терпкувате, легке, але з об'ємним повним смаком. Довгий післясмак. Напевно найкраще червоне вино що я пив останніми місяцями. Буду дуже уважно придивлятись до вина з регіону Венето.
Це вино стало для мене справжнім відкриттям, а головне примусило задудуматись над такими питаннями: 1. чи не занадто високі оцінки я розставляв винам у попередніх постах? чи не час посилити вимоги до вина. 2. я зрозумів що мені не вистачає термінів та вміння описувати смакові особливості вина, може треба на якісь тренінги записатись? У школу сомельє?
Враження шалені! Вино перевершило всі очікування. Повне відчуття гармонії. Души, тіла та напою. Трохи терпкувате, легке, але з об'ємним повним смаком. Довгий післясмак. Напевно найкраще червоне вино що я пив останніми місяцями. Буду дуже уважно придивлятись до вина з регіону Венето.
Будемо розбиратися з цим вином "по порядку". Почнемо з виробника. Lamberti відома та авторитетна виноробна компанія заснована у 1964 році. Спеціалізується на місцевому вині району Верони, і саме на цій ниві і стала відомою у світі. Взагалі у північній Італії є чимало цікавих винних регіонів та сортів вина з місцевого винограду.
Valpolicella це виноробний регіон що був визначений категорією DOC у 1968 році і включає 19 комун, одна з цих комун власне і є San Pietre і саме з цієї комуни і походить виноград який врешті решт потрапив до цієї пляшки. За сортовими ознаками Valpolicella має містити: Корвіна від 40 до 70%, Рондінела, від20 до 40%, Молінара від 5 до 25% решта сортів до 5%.
Туточки цілий спеціальний сайт присвячений виноробному регіону Valpolicella.
Корвіна, Рондінела та Молінара - тубільні сорти червоного вина з регіона Венето, є основою для виробництва місцевих вин Вальполіцела та Бардоліно. Треба буде попробувати червоне сухе вино Бардоліно від цьогож виробника! Воно коштує подорожче, отже сподіваюсь на гарні враження.
Туточки цілий спеціальний сайт присвячений виноробному регіону Valpolicella.
Корвіна, Рондінела та Молінара - тубільні сорти червоного вина з регіона Венето, є основою для виробництва місцевих вин Вальполіцела та Бардоліно. Треба буде попробувати червоне сухе вино Бардоліно від цьогож виробника! Воно коштує подорожче, отже сподіваюсь на гарні враження.
Немає коментарів:
Дописати коментар