13 травня 2009 р.

Kir Coctail

Вов!
Нарешті!
Є справжній французький Creme de Cassis. І можна починати експеримент. Будемо робити в домашніх умовах легендарний коктейль КІР!
Рецепт. Для приготування цього коктейлю потрібно справжній французький лікер з чорної смородини та біле сухе вино. Згідно з рекомендаціями Асоціації барменів цілком згодиться будь яке біле вино. Пропорція - 1 частина лікеру на 9 частин білого сухого вина. Беремо високий вузький бокал, наливаємо туди Касіс, і доливаємо вином. Ніяких шейкерів, ніякого льоду, ніяких маслінок. Обидва продукти мають бути добре охолодженими.
Історія. Цей коктейль ясна річ з'явився у Франції, і також зрозуміло що його батьківщиною була Бургундія. Ще у 19 столітті цей коктейль був поширений у Бургундії під назвою Blanc-Cass, його традиційно подавали у ресторанах чи кафе Бургундії. Але назву, та справжню славу цьому продукту принесла видатна особа, священник, боєць опору та політик Фелікс Кір. Після війни Кір став мером Діжону та досить популярною фігурою. Я вже не знаю чи насправді мер так любив коктейль чи просто популяризував продукцію місцевого виробництва, але з тих пір до цього коктейлю пристало ім'я шановного пана мера.
Класичний (але не обов'язковий) рецепт Кіру передбачає використання Аліготе. Але нажаль якраз Аліготе мені в той час в магазині не трапилось. Отже довелося пляшку спожити у поєднанні з такими білими винами: 
Fabio Pinot Grigio Terre Degli Osci IGT 2007 
Conde de Farnals, blanco seco 
Cono Sur Sauvignon Blanc 2008 Tocornal 
та  ще не описаним в моєму блозі українським ркацителі - Перлина Інкерману 2005. 
Тож не дивно пан Фелікс полюбляв коктейль свого імені саме з Аліготе. Кислючий чилійський Совіньйон та витриманий український Ркацителі виявились найбільш вдалим поєднанням з солодким ароматним лікером.
От тепер точно - Смачного!!!

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар