25 червня 2009 р.

Santa Marina Merlot 2005

Червоне сухе вино
Виробник: Bodegas Castillo Viejo, Уругвай
Сорт: Мерло
Ціна: 6 євро
Оцінка: 5 з 10
Признаюсь чесно, вперше зустрів у магазині вино з Уругваю,  тому брав не роздумуючи. Завжди цікаво попробувати шось новеньке. Вино врожаю 2005 року, якщо вірити стікеру на пляшці розлив датовано 08\06. Тобто рік витримки. Що потім робилося з цією пляшкою на протязі 3-х років? Певно шукали покупця...
Колір світло-бордовий. Не яскравий, мутнуватий. Аромат дуже слабкий. Невиразний. Смак солодкуватий, мякий, відчувається ожина, червона смородина. Післясмак середній,водянистий, таніни слабкі, відчуваються кислотність.
Моя оцінка - вино не варте уваги, не відверті помиї, але сенсу це пити не бачу.
Я якось пропустив той момент що виявляється Уругвай по-перше вийшов на 4-е місце у південній америці з виробництва вина, по-друге чисельні критики (проплачені?) у статтях в інтернеті росхвалюють уругвайські вина порівнюючи їх за якостями з бургундськими, і по-трете надибав інформацію на сайті російського МІДа що до Росії експортується більше половини усього уругвайського вина. Отакої. А я і не знав. І у магазинах не бачив... Ну придивлюся, пошукаю інтернетом. Та власне що шукати, дивлюся в шанованого ЖЖ дегустатора вина за тегом Уругвай. Чотири вина, з яких лише одне має оцінку 15/20... і те коштує 25 євриків. Не, поки викреслимо Уругвай з претендентів на тестування.
Поки шукав інфу наткнувся на приклад як робиться реклама на одному з сайтів російських винних дистриб'юторів:
"Сегодня Уругвай может служить примером того, как правильное использование передовых достижений винодельческой науки может за короткий период вывести целое государство на международный уровень производства высококачественных вин, громко заявивших о себе в последнее время. В Великобританию поступает 45 процентов всего уругвайского винного экспорта, а уж избалованные британцы знают толк в вине."
Тобто половину до Британії половину до Росії... Остання фраза мене вбила (виділення моє). Згадав якесь англійське кіно де герой заходить до пабу і питає яке вино у них є, відповідь бармена: "красное, и-и-и...(замислюється) белое!". Популярність на таких двух ринках як Британія та Росія не є рекомендацією для вина)))

1 коментар: