10 серпня 2009 р.

Ркацителі Масандра

Сухе біле вино

Виробник: Масандра, Крим, Україна
Сорт: Ркацителі
Ціна 1,7 євро (кримський роздріб)
Оцінка: 2/10
Продовжуємо розбір кримських дегустацій. Сьогодні у нас буде самий простий та легкий у вирощуванні сорт винограду - грузинський Ркацителі. Я вже постив свої враження від витриманого білого сухого вина "Перлина Інкерману", там трохи розповів про сам цікавий сорт винограду.
Взагалі мої кримські винні дегустації часто проходили в режимі тестування-порівняння. Так вийшло і цього разу. Для тесту було приготовано дві пляшки від флагманів нашого виноробства Масандри та Інкерману. Як ви можете бачити на фотографії обидві пляшки були білого вина добре охолоджені шляхом тривалого перебування у посудині з льодом. Споживалося вино під фрукти в тіні персикового дерева. А як ще можна пити ркацителі?
Спочатку про Масандру. Чим далі, тим більш скептично я ставлюся до спроб масандри посісти місце серед виробників столових вин. Скуштував їх Сортове Каберне, був дуже розчарований. Завод міцно тримається традицій совкового виноробства. Хто сказав що сухе біле вино, тим більше ркацителі має бути смачним??? Інша справа мускати... Що саме розливають у пляшки на заводі під виглядом білого вина видно з ціни - 18 грн у пляжно-курортному магазині де шалені націнки, яка ж відпускна ціна заводу? Страшно і подумати)
Результат був неприємним але цілком очікуваним. Отже про саме вино: Колір світло солом'яний. Аромат неприємний оцтовий. Смак гіркуватий з нотками гнилості. Жах. Пити не можна.
Я людина ощадлива, але це вино я навіть не допив. Пішло на кулінарні потреби.

3 коментарі:

  1. Одной вещи не пойму, откуда там двойка? Там и на ноль не тянет!

    ВідповістиВидалити
  2. в бутылке вино? - вино
    из винограда? - из винограда
    стоит почти даром? - даром

    вино из винограда даром - 2 из 10 :)

    ВідповістиВидалити
  3. Я бы еще добавил, что бутылку можно сдать и часть выброшеных на ветер денег вернуть )))

    ВідповістиВидалити