13 серпня 2009 р.

Мукузанi 2005 Tbilvino

Червоне сухе вино

Виробник: Tbilvino, Грузія 
Сорт: Сапераві
Ціна: 5,5 євро (роздріб в Україні)
Оцінка: 1/10

Я завжди користуюсь нагодою у відвідини України скуштувати грузинських вин. І вибір великий і ціни помірні.
Ви вже в курсі результатів "конкурсного тестування" Мукузані від Kartuli Vazi та Teliani Valley. Тепер більш сумна історія. 
На жаль бренд - "грузинське вино" ще досі залишається... сумнівним. І не в останню чергу це робота горе виробників та горе експортерів що постачають на наш ринок відверто неякісне вино. Так, трапляються неякісні вина з усіх країв світу, але якщо Грузія хоче вивести своє вино на світовий ринок, там мають бути прийняті маніакально суворі закони з захисту якості вина. Принаймні з захисту основних винних брендів - таких як Мукузані, Цинандалі, Напереулі. Захистити їх суворими нормами на кшталт AOC. 
А так маємо шо маємо (с). На одних тих самих поличках у супермаркетах стоїть чудове Мукузані:
І поруч з ними таке лайно:  
Колір насичений, не яскравий, темно-вишневого тону. Насичений аромат вишні. Смак солодкуватий з тонами перестиглих фруктів. В'яжучий з виразною гіркотою. Пiслясмак короткий з сильними неприємними танінами. Жодного сліду витримки. Ганебне вино. Ганьба. Сором.
І до речі, фірма Tbilvino мені пам'ятна ще з 90-х, один з перших постачальників грузинських вин до України. Чи фірма зіпсувалась, чи тоді я не був такий розбірливий.

4 коментарі:

  1. Ты где его откопал? Я тебе такую гадость не привозил! Отвратительное качество этого вина я смог определить и без своего знаменитого носа, даже через закрытую пробку!

    ВідповістиВидалити
  2. спецом в фуршете закупился. 5 бутылок грузинского. 2 мукузани, 2 цинандали и еще одно белое. описание скоро будет.

    ВідповістиВидалити
  3. Фуршет вообще известен паленым алкоголем. Года три назад я проверил этот маркет (рядом с Лыбидской) на предмет фальшивых акцизных марок. - Результат - 80 процентов...

    ВідповістиВидалити
  4. не думаю что подделка недорогого вина экономически оправдана. да и дорогого тоже.
    пользуясь "штопором Окама" предположу, что хреновое вино легче объяснить криворукими виноделами, жадными виноторговцами и бестолковыми товароведами, чем кознями черных бутлегеров.

    ВідповістиВидалити