12 серпня 2009 р.

Teliani Valley Mukuzani 2006





Червоне сухе вино

Виробник: Teliani Valley , Кахетiя, Грузія
Сорт: Саперавi
Ціна: приблизно 9-10 євро
Оцінка: 9/10

Все почалося з суперечки. Суперечка була дуже суттєва. Який з грузинських винних лейблів найкращий. Суперечка виникла в коментах до посту присвяченого грузинському сапераві. Наслідки суперечки були дуже плідні, бо я отримав у якості презенту дві пляшки мукузані, для сімейного, незалежного тестування. Це були Mukuzani 2005 Kartuli Vazi та власне Teliani Valley Mukuzani 2006.
По результатах мого цьогорічного винного чосу по супермаркетах Києва, я визначив, що таки так. Саме ці дві фірми стабільно постачають неньку більш-менш якісним вином. Іноді навіть дуже непоганим вином. Дегустація грузинського вина з київського Фуршету Coming Soon.
А поки поговоримо про це тестування. Було одночасно розкорковано дві пляшки. Тестував я та дружина. Закусь - декілька сортів сиру, груші, диня.
Враження співпали. Більш відповідним нашому уявленню про Мукузані є вино від Teliani Valley. Kartuli Vazi - теж непогане вино, цілком відповідає вимогам, але все ж гірше. Було припущення що можливо на результат вплинув рік врожаю 2005 та 2006. Але от реальна користь від ведення блогу - порився у старих записах, ось будь ласка, у травні 2009 року, якраз тестував Teliani Valley Mukuzani 2005.
Тепер про саме вино: вино розлито у березні 2009 року. Колір дуже густий, насичений. Аромат чорного перцю та чорносливу. Повний , густий та гармонійний смак витриманого сапераві. Нотки екзотичних спецій, гвоздики, перцю. Післясмак середній, терпкий. Приємне, святкове вино!

Немає коментарів:

Дописати коментар