7 вересня 2009 р.

Мерло Масандра

Сухе червоне вино
Виробник: Масандра, Крим, Україна
Сорт: Мерло
Ціна 3 євро (кримський роздріб)
Оцінка: 4/10
Спеціально не фоткав вина від "видатного виробника", наскільки був здивований, коли не знайшов жодної фотки пляшки цього мерло в інтернеті. Тож замість фотки - масандрівське лого :)
Колір темно-бордовий не яскравий, бруднуватий. Різкий запах з ароматом дріжджів та бродіння. Смак дуже простий. Вiд танінів аж язик щипле. Пiслясмак кисло-терпкий. Короткий. Неварте навіть як запивка до шашлику.
Це вже трете сухе сортове вино від Масандри у цьому блозі.Дивись записи за тегом Масандра. Середня оцінка по трьом зразкам - 2,66/10. Красномовно.

6 коментарів:

  1. Доброго дня. Почав читати ваш блог. Подобається. Що це за масандрівське Мерло ви куштували? На сайті виробника я такого не знайшов

    ВідповістиВидалити
  2. ну не дивно бо "сайт виробника" то взагалі окрема тема
    я своїми очима бачив у магазинах такі ординарні сухі вина від масандри: каберне, мерло, спаераві, аліготе, ркацителі. з них пив каберне, мерло та ркацителі. всі три не сподобались.
    особливості - дуже низька ціна, невисока якість та... красіва масандрівська етикетка
    жодного слова про рік врожаю (тобто вино молоде) про витримку і про походження - що наштовхує на думку про використання стороннього виноматеріалу.
    на мою думку за наявності інкерману - вино не варте уваги.
    ще масандра виробляє традиційно якісне "каберне алушта" але по-перше воно дуже дороге, а по-друге я його вже років п'ять не пив, тож зараз важко сказати чи варте воно тих грошей що за нього просять

    ВідповістиВидалити
  3. це знову я. Питання дещо не по масандрі, але все ж: Вам не доводилось дегустувати "Вина Гулієвих"? Все придивляюсь до них у супермаркеті, цікаво було б почути вашу думку. Тим паче цікавитись вином я лише недавно почав, тому мої пізнання не обширні

    ВідповістиВидалити
  4. вітаю!
    ви б залогінелись на сервісі, а то якось звертатися до людини "шановний анонім" не дуже)

    про "вина гулієвих" читав, нажаль всі матеріали були явно "заказні". тож по ним судити важко. бренд "французький бульвар" з якого виросли "вина гулієвих" був відверто помоїстим.

    саме вино не пробував, бо живу за межами України, а коли наїжджаю то нишпорю по крамницям, але на це вино якось уваги не звернув. і що цікаво не знайшов навіть ціни на нього на якихось інтернетовських ресурсах. та і інформації окрім проплачених публікацій ніякої. навіть сайту нема. а схвальні відгуки переважно стосувалися роботи дизайнерів. а скільки взагалі воно коштує в магазинах?
    я так розумію що вони пропонують дві лінійки в.т.ч Резерва?
    Ну скуштувати я вважаю треба обов'язково. я так і зроблю. найближчим візитом до києва затарюсь цим вином, тоді і напишу про нього.

    ну а теоритично? виноградники там не погані (але і не бордо), витримка ніби присутня, враховуючи ціну до підпбору виноматеріалів та технології мали підійти зважено.

    на сьогодні я поставив хорошу оцінку лише двум українським виробникам - інкерман та золота долина, буду радий розширити цей перелік)

    ВідповістиВидалити
  5. Я бачив ці вина лише в одній торг мережі у Дніпропетровску. Були присутні Шардоне(75 грн) та Каберне(85)

    ВідповістиВидалити
  6. цілком розумна ціна за якісне відчизняне вино. я не великий пошановувач шардоне в принципі, то ж не зможу як слід оцінити смак, а от каберне я б спробував, особливо у порівнянні з Каберне Качинське Гранд Резерва 2003. ціна подібна. тож вийде чесна конкурентна дегустація. прийму до уваги!

    ВідповістиВидалити