22 вересня 2009 р.

Kenwood BM 450


Здійснилася мрія. Ми купили додому хлібопічку!
Спитаєте чому? Відповідаю: ми за смачну та корисну їжу. Саме у такій послідовності, спочатку смачну, потім корисну. Тому і майонез робимо вдома самі, і овочі напів сирі з воку споживаємо.
Хліб дуже смачна страва. Саме СТРАВА а не універсальна заїдалка для будь якого продукту. Тож і купляв я у магазинах не стандартний батон а не дешевий хліб. І часто дозволяємо собі обід "по селянські" (я не про український селянський обід, а про середземноморський) - свіжий хліб, сир, зелень, вино... Тож логічним продовженням тренду стало придбання хлібопічки.
Обрали модель Kenwood 450. Довго шарився по форумам і врешті решт рішив що як куплять то саму свіжу модель від самої авторитетної у цій галузі фірми з доступних на "локал маркеті".
Вона така красіва! Корпус з нержавійки, згори чорна склокерамічна кришка з сенсорними кнопульками та яскравим дисплеєм. Важлива естетична та практична річ, у кришці є віконце у якому можна спостерігати за замісом тіста чи випічкою хліба (увімкнувши підсвітку). Переконався що то насправді корисна штука.
Купа стандартних програм для випікання різних видів  хлібу, приготування тіста та джему. Та ще можливість створити та записати у пам'ять 5 власних програм.
Першим етапом експериментували зі стандартними програмами. До речі дуже грамотно описаними. Жодного проколу. На фоті можете бачити мій ПЕРШИЙ хлібець, просто суворо дотримувався рецептури і в результаті отримав отаку красу.
Минув вже місяць, я активно бавлюся з цією іграшкою. Обжився на кількох форумах та сайтах. Став знавцем у інтернет-шопінгу рідких та не поширених у роздрібних мережах інгредієнтів.
Зараз вже перейшов від випікання стандартних хлібів з рецептурної книжки до засвоєння та адаптації авторських рецептів.
Власне саме важкість адаптації цікавих авторських рецептів і примусила мене завести цю тему у своєму блозі. Я тут буду викладати наслідки вдалих експериментів та рцепти адаптовані саме до цієї машинки, подібні публікації будуть відмічатися спеціальним тегом рецепт kenwood bm450. Тож буду радий вітати на своєму блозі щасливих власників Кенвудів.
Одразу порада тим хто тіки придбав цю машинку. До стандартної комплектації входить мірна чашка та мірна ложечка. Дуже необхідний хлібопіку інструмент. Одразу після початку експлуатації фарба на мітках почала стиратися. Вирішив цю проблему так - надрізав мітки ножем а потім навів їх маркером для СД, був здивований коли виявилось що простий СД маркер виявився більш стійким ніж оригінальна фарба. Але то дрібнички.
Смачного!

4 коментарі:

  1. Обсуждали как-то тему хлебопечки с нашим с тобой общим другом по Феодосии ))) (А.Р.) Общие наблюдения позволили отметить тот удивительный факт, что у всех наших общих знакомых, приобретших эту хлебопечку, за фактом покупки неизменно следовало взрывное ожирение...

    ВідповістиВидалити
  2. 2 plakh

    ну посмотрим) пока по мне не скажешь. но есть два факта:

    1. среднее потребление "самодельного" хлеба в семье из 5 человек - одна килограммовая буханка на два дня, это много? 100 гр на душу в сутки, что есть совсем не много.
    2. ингредиенты. опыт показывает что в домашнем хлебе применение соли, сахара и дрожжей в разы меньше чем в покупном. к тому же отсутствуют какие бы то ни было добавки, улучшители и др. "химия и жизнь". и к тому же можно активно использовать цельнозерновую муку, отруби, муку из гречихи, жита и т.д.

    я думаю дело не в хлебопечке а культуре питания)

    ВідповістиВидалити
  3. 2 dr.taras

    не пам'ятаю, треба вдома глянути мануал. максимум пече кілограмовий буханець.
    пошукав характеристики. ніде не бачу об'єму таці.
    ну поміряю у мілілітрах, аж самому цікаво стало :)

    ВідповістиВидалити