3 вересня 2009 р.

Paso Del Sol TerraMater Carmenere 2008

Червоне сухе вино
Виробник: TerraMater, Valle Central, Чилі
Сорт: Карменере
Ціна: 4 євро
Оцінка: 7/10

Ніколи б не купив вино з "закруткою" замість короку. В принципі б не купив. Якби не одна обставина - виробник. Я був у захваті від їх нефільтрованого вина Каберне-Карменер. Спожив за ці півроку вже пляшок напевно з 5 чи 6. Тоді ж коли писав про першу пляшку знайшов на їх сайті матеріали про молодшу лінійку вин - Paso Del Sol . І як раз там була стаття яка оповідала які прикольні вина з закруткою вони роблять, і як це добре для зберігання молодого вина, дозволяє зменшити вміст діоксіда сірки та збільшити гарантований термін придатності вина. І ось я натрапив на вина цієї серії. Ціна дуже апетитна. Можна ризикнути. І не пожалів. До речі корок-закрутка там дійсно не звичайний. Попросив дружину відкрити вино заздалегідь, що б подихало, для молодих вин це вкрай необхідна процедура. Так вона ледь впоралась. Довелося різати корок ножем, бо просто відкрутити руками не виходило. Тепер про вино:
Темно-рубіновий насичений колір. Аромат перець та гвоздика, аромат потужний та приємний. Смак сильний трохи різкий смородина та спеції. Таніни середні. Післяслясмак як для молодого вина досить довгий, з відтінками прянощів. Алк 12.5%
Споживалось під цікаву південно-українську-грецьку страву - фаршировану картоплю. Оскільки у приготуванні я участі не брав, то рецепт залишимо до іншого разу.
В серії Paso Del Sol виробляється шість сортів вина - Каберне, Мерло, Карменер, Шардоне, Совіньон та "рожеве". Є над чим працювати! Винороби Чилі нам померти від спраги не дадуть навіть у кризові часи!

Немає коментарів:

Дописати коментар