4 листопада 2009 р.

Barton & Guestier Medoc AOC 2006

Червоне сухе вино категорії AOC
Виробник: Barton & Guestier , Медок, Бордо, Франція
Сорт: Каберне Совіньон 60%, Мерло 40%
Ціна: 18 євро
Оцінка: 8/10

Серед бордоських вин виділяється кілька окремих особливих аппельсьонів. Серед них і Медок - названий ім'ям півострова на якому в основному вирощується виноград для цих вин, ще цю місцевість називають "лівий берег Жиронди". Там продукують тільки червоні вина з тих самих сортів винограду що і у Бордо АОС. Але завдяки унікальному поєднанню властивостей грунту та клімату ці вина виділені в окрему категорію.
Зауважу що ці вина геть не дешеві, навіть самий-самий бюджетний Медок потягне у нас на 9-12 євро. А нормальна ціна близько 15-25 євриків за пляшку. На моїй пам'яті то третя чи четверта пляшка що потрапила до мене на стіл. Це був презент, сам би я на таку жертву не пішов. Додам ще що хоч Barton & Guestier і надуває щоки своєю 250 річною історією є лише винотрейдером, хоч і крутим і дорогим, а зовсім не винарня.
Колір вишневий, не яскравий, матовий, з відтінками вайлет. Аромат підв'яленої вишні. Смак... схожий на бордо, але глибше. Нотки деревини та мінералів. Дуже яскраве приємне вино.
Чи варте воно своїх грошей? Ну можливо так. Але платити 3 ціни від звичайного бордо за вино від виноторгової компанії... На мене сумнівна покупка.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар