11 листопада 2009 р.

Хліб з цільнозернового борошна, висівок, фініків та горіхів

Рецепт хлібу з цільнозернового борошна.
За основу взяв стандартний рецепт з книги рецептів до хлібопічки і трохи його вдосконалив.
Ви не знаєте що таке цільнозернове борошно? Пояснюю. Наше звичайне борошно робиться з очищеного зерна, тому воно таке біленьке. Але в висівках та оболонці зерна міститься холерна сила всякого корисного для здоров'я. Тому зараз ви часто бачите у продажу або хліб з висівками або ще щось таке подібне.Тому я із задоволенням пеку такий хлібчик. А щоб він виглядав та жувався веселіше додаю до нього різні смакості, обсмажені зернятка, сухофрукти, папріку з гострим перцем. А в цьому випадку додатком були фініки та горіхи. Вийшло смачно та корисно.

вода - 380 мл
олія з волоського горіху - 25 гр
борошно з цільного зерна - 550 гр
висівки пшеничні - 50 гр
сухе молоко - 4 ч.л.
сіль - 2 ч.л.
цукор тростяний - 1 с.л.
дріжджі - 1 ч.л.
паніфарин - 1 ст.л.
фініки чищені - 50 гр
волоські горіхи - 50 гр

Програма - 3 (цільнозерновий)
Шкоринка - середня
Вага - 1 кг

Немає коментарів:

Дописати коментар