11 листопада 2009 р.

Grand Lavergne 2007 Bordeaux Superieur AOC


Червоне сухе вино визначене та контрольоване за походженням Бордо Суперіор

Виробник: Vignobles Jean Boireau, Бордо, Франція
Сорт: Мерло 80%, Каберне Совіньон 20%
Ціна: 10 євро

Давно хотів скуштувати Суперіор. Порівняти з простим бордо та зрозуміти у чому "мулька" та за шо беруть гроші.
Компанія виробник - сімейне підприємство з 1964 року. Зараз управляється третім поколінням родини Буаро що веде свій родовід аж з 1649 року. А виноградники у них... не великі, аж 68 гектарів. Тож зрозуміло що вина там робляться не дешеві, але як обіцяють непогані. Виробляють прості Бордо, Бордо Суперіор та два види вин класу Шато, тобто які виробляються лише з винограду конкретного виноградинка, з певними особливими видатними характеристиками.
Коли почав гуглити про це вино несподівано дізнався що хазяї винарні дуже пишаються тим що саме це Grand Lavergne 2007 отримало дуже схвальний відгук у якомусь 2010 HACHETTE Wine Guide. Не знаю хто це такий, але розумію що то якийсь шанований путівник про вино. Як я зрозумів потрапити до цього мануала дуже круто. Тож буду пити це вино з почуттям великої гордості)))
Колір яскравий, насичений, відтінок стиглої черешні. Букет повний, складний, насичений, збалансований. Малина, суниця, листя фруктових дерев. Смак складний з приємними танінами.  Дерево вишні, мінерали. Післясмак довгий, але в'яжучий, стигла слива, переходить у присмак плодових кісточок, дещо несподіваний. Але на загал чудове вино! Куплю ще пару пляшок про запас.
І залишається лише погодитись з шановними експертами HACHETTE Wine Guide які включили це вино до свого видання. Наші враження співпали)))

Алк: 12,5%

Немає коментарів:

Дописати коментар